Aparut la noi acum cativa ani ca o roada exotica de un galben deosebit, acest produs al altoiului dintre portocala si lamaie, adus din padurile Jaffei ca o raritate - si expus ca o trufanda in magazinele de delicatese de pe calea Victoriei - si-a croit drumul spre popularitate. (...) "Grapefruit"-ul de Jaffa mandru de obarsia lui din fructe nobile e capricios fata de cine nu stie sa il savureze. Intr-adevar cine il gusta prima oara ca pe o simpla portocala nu se poate opri de a exclama: "Brrr! Ce amar!" (...) Modul cel mai simplu de a-l manca este de a-l taia in doua de-a latul, de a-l presara cu mult zahar praf, de a-l stropi - cine vrea - cu putin rom sau coniac si a-l lasa astfel o ora la rece. Se mananca apoi cu lingurita din coaja lui servit cate jumatate fruct de persoana intr-o cupa sau pahar cu picior. Acum, iarna cand fructele devin tot mai rare, pastrate din toamna, "grapefruit"-ul de Jaffa proaspat, gustos, eftin este desertul cel mai apreciat, care se preteaza la felurite preparatii de creme, torturi, compoturi, gelatine, bauturi picante si dulceturi. (Ilustratiunea Romana, 1937)