Antrenorul lotului feminin de gimnastica, Nicolae Forminte, a gasit aparatura distrusa la revenirea in cantonamentul traditional de la Deva.

Revenit la Deva, dupa ce timp de doua luni lotul feminin de gimnastica a efectuat programul de pregatire la Izvorani, antrenorul Nicolae Forminte afirma ca a gasit aparatura de antrenament deteriorata aproape in totalitate de neglijenta muncitorilor si se gindeste sa mute lotul traditional de antrenament al gimnastelor din lotul de senioare.

Antrenorul coordonator sustine ca trei birne marca Gymnova au fost deteriorate de apa care s-a scurs din citeva calorifere din fonta care au fost depozitate pe ele, mai multe saltele si-au pierdut din calitate dupa ce au fost aruncate din balconul salii unde au fost depozitate, iar un carucior de forta a fost descompletat si nu mai poate fi utilizat deloc. „O mare parte din aparatura de antrenament este la limita utilizarii. Birnele sint imbibate cu apa, sistemul de fixare al saltelelor a fost distrus, cusaturile de imbinare rupte si, cel mai grav, si-au pierdut din elasticitate. Administratorii salii si muncitorii care au depozitat aparatura de antrenament au dat dovada de o totala lipsa de responsabilitate. E pacat, deoarece s-au facut eforturi mari pentru a utila sala de la Deva cu aparatura identica cu cea pe care se concureaza la marile competitii si care a costat federatia foarte multi bani", a declarat Forminte.

Antrenorul ia in calcul si varianta sa mute locul de pregatire a gimnastelor. „Sincer, aceasta indiferenta ma doare si ma face sa ma gindesc sa mut lotul de la Deva", a mai spus tehnicianul. Desi oficialii Federatiei Romane de Gimnastica i-au cerut sa faca un deviz al costurilor totale ale pagubelor produse de depozitarea defectuoasa a aparaturii de antrenament, Nicolae Forminte a refuzat sa faca acest lucru. Reprezentantul Sport Club Municipal Deva, grupare care administreaza Sala Olimpica de gimnastica, directorul Mugurel Ciusca, nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia creata.

La finele anului trecut, interiorul Salii Olimpice de gimnastica de la Deva a fost renovat in totalitate, principala operatiune fiind schimbarea pardoselii de lemn cu una noua, performanta din material sintetic. Toata operatiunea a costat peste 5 miliarde de lei vechi, costurile fiind suportate de Agentia Nationala pentru Sport.