Producatorii romani vor putea importa, de saptamana viitoare, cereale din afara UE, fara taxe vamale, odata cu intrarea in vigoare a unei decizii a Consiliului Uniunii Europene de suspendare a taxelor de import pentru cereale, cu exceptia celor pent
Producatorii romani vor putea importa, de saptamana viitoare, cereale din afara UE, fara taxe vamale, odata cu intrarea in vigoare a unei decizii a Consiliului Uniunii Europene de suspendare a taxelor de import pentru cereale, cu exceptia celor pentru ovaz, mei si hrisca (grau negru). Consiliul a decis suspendarea taxelor de import la cereale pe 20 decembrie, iar regulamentul a fost publicat in „Jurnalul Oficial“ pe 4 ianuarie, urmand sa intre in vigoare la 7 zile de la publicare, pe 11 ianuarie. Taxele sunt suspendate pana la sfarsitul anului comercial 2007-2008, adica pana la 30 iunie 2008. Comisia poate insa sa reintroduca taxele, in cazul in care pretul FOB (Free on Board - „liber la bord“ - este pretul marfii la iesirea din tara exportatoare, care include cheltuielile si taxele de transport - n.r.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.