Trafic de arme
Un roman a fost condamnat in Franta la 40 de luni de inchisoare, motivul fiind facilitarea aprovizionarii organizatiei separatiste basce ETA cu arme. Potrivit Agentiei France Presse, armele erau aduse din spatiul ex-iugoslav
Trafic de arme
Un roman a fost condamnat in Franta la 40 de luni de inchisoare, motivul fiind facilitarea aprovizionarii organizatiei separatiste basce ETA cu arme. Potrivit Agentiei France Presse, armele erau aduse din spatiul ex-iugoslav prin Franta. Alaturi de roman au mai fost condamnate, tot pentru trafic de arme, alte opt persoane. Pedeapsa cea mai mare a fost pronuntata in cazul unui fost ofiter al Armatei croate si membru al Legiunii Straine, Zvonko Lukic. In raportul Tribunalului Penal International, Lukic, in varsta de 54 de ani, figureaza printre apropiatii generalului Radko Mladici, acuzat de crime de razboi. In ianuarie 2007, politia a confiscat 194 arme, dintre care 54 pusti Kalasnikov, arme de vanatoare, pistoale automate, precum si cordoane detonatoare si detonatoare, gasite in trei ascunzatori din sud-estul Frantei. Potrivit politiei croate, armele tranzitau Franta pentru a alimenta organizatii ca ETA din Spania si IRA din Irlanda si serveau drept moneda de schimb: revanzarea armelor permitea alimentarea cu cocaina a Austriei, Ungariei, Sloveniei si Croatiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.