2007 a fost marcat de transferuri tv interesante, demisii si demiteri cu cintec, reveniri meteorice si de primenirea tagmei prezentatorilor cu vedete porno. In 2008, vor intra din nou pe piata Teo si Florin Calinescu, Tuca are inca o data planuri marete, iar Andreea Marin Banica va schimba macazul.

Marius Tuca incearca sa se impunadin nou pe sticla cu „Jurnal tv" Doua mari reveniri se asteapta in 2008: Teo Trandafir si Florin Calinescu. Teo, la Prima, Florin Calinescu, la PRO TV. Actorul a inceput la Buftea, de citeva luni, filmarile pentru serialul „Anticamera", o satira politica pigmentata cu intrigi de culise, in care il va parodia pe Basescu. La Prima TV, Teo vine, de pe 21 ianuarie, cu „TEO Live". Emisiunea, un „must see" pentru publicul feminin, se va difuza de luni pina vineri, intre 16.30-18.00. La „TEO Live" vor fi interviuri cu celebritati, dar si discutii despre implicarea in evenimente caritabile. Lui Teo i se pregateste la Prima inca o emisiune, dupa un format international.

Ramine de vazut care va fi soarta „Surprizelor", emisiune pe care Valeriu Lazarov vrea sa o continue. Nu si Andreea Marin, care intentioneaza o schimbare de macaz, eventual in spatele camerelor de filmat. Pe de alta parte, TVR n-a aratat deocamdata ca ar mai vrea „Surprize" in noul sezon. Sigura ramine pozitia lui Mircea Radu, in calitate de prezentator al noilor editii „Din dragoste".

Desteptarea la Antena 1 va cadea, din februarie, in sarcina lui Razvan si a lui Dani, cei doi fosti matinali ai postului National TV. Dan Capatos si Cristina Cioran, cei carora le-au luat locul, se vor reorienta in cadrul aceluiasi post. Dan Capatos va avea un talk-show de noapte, pe cind Cristina e asteptata de conducere cu un proiect de emisiune. Interesant e si daca Marius Tuca va reusi sa-si resusciteze aura de moderator cu audiente uriase cu productia „Jurnal TV", pe care mizeaza in 2008.

Anul trecut, Catalin Maruta si-a dat „garsoniera" de la TVR 2 pe un „apartament" spatios, cu formatie si public aplaudac, la PRO TV. „Happy Hour", emisiunea in direct pe care o modereaza in fiecare dupa-amiaza, pe tronsonul orar pe care acum doi ani Teo era imbatabila, a inregistrat audiente de top de la prima editie. Acuzat ca a pindit sa-i ia locul lui Teo, Maruta a explicat ca a fost contactat de trustul Pro abia la citeva luni de la „dezertarea" ei. Ca rasplata pentru reusita de a se mentine constant lider de audienta, lui Maruta i s-ar fi dublat salariul, de curind, ajungind la peste 5.000 de euro. Maruta e singurul care s-a impus in timp-record la un nou loc de munca, performanta care i-a ocolit pe Teo la Romantica si pe cei de la Vacanta Mare la Kanal D.

In noiembrie, nemultumita ca la Romantica - pe care a lansat-o in primavara, din postura de director general si star suprem - nu avea vizibilitatea dorita, Teo a inceput negocierile cu mai multe posturi de televiziune. Dupa discutii prelungite cu Antena 1, Teo a batut palma cu Prima TV. „Prima sint mai de-ai mei, mai ne jucam. Antena e deja prim competitor cu PRO TV. Presupunem ca la Antena l-as fi spulberat pe Maruta. Intr-un fel, mi-ar fi facut placere pentru egoul meu personal, intr-un fel nu mi-ar fi placut sa ma bat cu mine in oglinda", si-a explicat atunci optiunea. Pe sticla, la Prima TV, unde ii are buni prieteni pe cei doi Circotasi, Teo Trandafir va aparea pe 21 ianuarie, la o luna dupa ce a spus „Adio, Romantica!".

Dupa aproape un an la pupitrul principalului jurnal de stiri teverist, Cosmin Prelipceanu s-a intors de unde a plecat - la Realitatea TV, postul care l-a lansat in stirile de televiziune. Locul i-a fost ocupat de Mihai Constantin, corespondentul TVR la Washington, care a revenit la Bucuresti, dupa doi ani, pentru „Jurnalul TVR" de la ora 19.00.

Trei posturi tv s-au lansat cu tam-tam in 2007: Kanal D, Romantica si Antena 2.Calinescu isi pregateste revenireaparodiindu-l pe Basescu Kanal D a dat bairam mare la Palatul Parlamentului, pe 16 februarie, si a inceput sa emita doua zile mai tirziu, cu Dana Razboiu, Vacanta Mare, George Dumitrescu, Adrian Enache, Adriana Trandafir, Cosmin Cernat si Gabriela Cristea in postura de vedete. Televiziunea magnatului Dogan nu a spart piata, ratinguri vioaie inregistrindu-se doar la transmisiile partidelor de fotbal si la productia „Nora pentru mama". Nici Romantica nu a excelat la audienta, desi, in ziua de Buna-Vestire a acestui an, cind s-a lansat, viitorul suna destul de bine.