Vadim are o cana de la Cuza, Copos declara butoni de 4.000 de euro, iar Marinescu un colier cu aur+diamante+smaralde+
rubine+safire.Declaratiile de avere ale parlamentarilor, reactualizate pentru 2007, sunt de natura, si in acest an, a da naste
Vadim are o cana de la Cuza, Copos declara butoni de 4.000 de euro, iar Marinescu un colier cu aur+diamante+smaralde+
rubine+safire.Declaratiile de avere ale parlamentarilor, reactualizate pentru 2007, sunt de natura, si in acest an, a da nastere la zambete sau nedumeriri. Cea mai originala mentiune de pe declaratia de avere ii apartine deputatului Gratiela Iordache, de la PD-L. In rest, preocuparea preponderenta a politicienilor este domeniul imobiliar.

„Orice omisiune sau/si inexactitate nu este facuta cu rea credinta“, precizeaza deputatul Gratiela Iordache la sfarsitul declaratiei sale de avere pe 2007. Ea are si cea mai veche masina - o Dacie din 1978, mostenire. Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, se mandreste cu o „colectie de autografe celebre“. „In 2006, am primit cadou de ziua mea carafa de vin a lui Alexandru Ioan Cuza si ceasul de birou al lui Mihail Kogalniceanu“, continua liderul PRM descrierea bunurilor a caror valoare insumata depaseste 5.000 de euro. Chiar daca le-a incadrat la aceasta categorie, presedintele PRM spune in declaratia de aver e ca valoarea lor este „inestimabila“. Anul 2007 i-a adus lui Vadim Tudor un autoturism Dacia Logan. Liderul PRM mai detine o locuinta obtinuta in 1996, prin Legea 112. „Nu am nici un fel de conturi, nici in Romania, nici peste hotare“, mai spune Vadim Tudor in declaratia de avere, conform NewsIn. Senatorul PC George Copos este printre putinii care-si prezinta detaliat lista tablourilor si bijuteriilor detinute. Pe langa impresionanta colectie de bijuterii, a carei piesa de rezistenta o reprezinta „bratara veche Art Nouveau“ cu briliante si un inel vechi, in valoare de 12.000 de euro, patronul FC Rapid se poate lauda in 2007 cu o noua pereche de butoni de camasa, estimati la 4.000 de euro. De altfel, Copos detine peste 300.000 de euro numai sub forma bijuteriilor, a tablourilor si a ceasurilor Patek Philippe. Marius Marinescu, actual conservator, isi prezinta si el pe larg proprietatile sub forma bijuteriilor si a obiectelor de arta. Marinescu se poate mandri cu un ceas Rolex, cu aur si briliante, achizitionat inca din 1994, a carui valoare este de 28.000 de dolari, dar si un colier din „aur+diamante+smaralde+rubine+safire“ de 2.500 de euro, din 1992. Cei doi sunt concurati de deputatul PSD Rodica Nassar, care detine 63.000 de euro numai in bijuterii, pe care insa nu le prezinta pe larg. Fostul peremist Claudiu Tanasescu mentioneaza in declaratie o colectie de bijuterii, 50 de tablouri si o alta colectie de medalii si efigii dobandite intre 1964 si 2007, a caror valoare declara ca nu o poate aprecia. Senatorul PSD Ioan Chelaru tine sa precizeze, pentru a elimina orice speculatii, ca detine 20 de „tablouri diferite“. In declaratia de avere a senatorului PSD Alexandru Atanasiu pe 2007, la capitolul datorii sunt mentionate un contract de ipoteca facut in 2005, la ANL, scandent in 2025, dar si un contract de creditare pentru constructia unei locuinte prin ANL, facut la BCR in 2002, scandent in 2025, in valoare de 40.000 de euro, plus dobanda. Senatorul si-a achizitionat, in 2005, o casa de locuit prin ANL. Fratele primarului de Constanta, Alexandru Mazare, a cumparat in 2007 un teren de 5.000 de metri patrati in Costinesti, pentru care a declarat o valoare de impozitare de 50.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.