Moscova sau Beijing, Buenos Aires sau Oslo, iata citeva dintre destinatiile care ar merita incluse in planurile de vacanta pentru noul an.

Site-ul askmen.com propune 10 locuri de vizitat in 2008. Chiar daca orasele sint alese mai degraba pentru bugetul americanilor, o parte dintre destinatii vor fi, cu siguranta, si pe placul turistilor romani.

10. „De 875 de ani incoace, Moscova ruineaza tinerii straini cu votca, sex si alte chestii create pentru a aduce declinul moral", aflam de pe askmen.com. Orasul va fi cu atit mai interesant datorita alegerilor prezidentiale din martie.

9. Calendarul noului an al orasului San Diego include US Open-ul, conventia internationala a creatorilor de benzi desenate, dar si Cupa Mondiala a Berii.

8. Oslo ofera cultura, istorie, viata de noapte, fiind totodata si o „oaza urbana inconjurata de un mediu natural iesit din comun", aflam de pe askmen.com. In acest an va fi redeschisa Opera din capitala norvegiana, un important punct de atractie.

7. Amatorii de exotic ar putea lua calea Bombayului, o combinatie de zgirie-nori si mahala. Martie este luna cea mai potrivita pentru turism datorita climei placute si festivalurilor din aceasta perioada.

6. Intre doua reprize, microbistii care ajung la Campionatul European vor putea vizita, in Viena, Muzeul Tehnologiei, casa lui Mozart sau Muzeul de Arta Albertina.

5. La o aruncatura de bat de Romania se afla Belgradul, care va gazdui editia din acest an a Eurovisionului. Cei interesati mai degraba de muzica alternativa pot alege drumul spre Novi Sad, orasul in vecinatatea caruia are loc Festivalul EXIT.

4. Buenos Aires, cunoscut drept Parisul Americii de Sud, va aniversa 100 de ani de la deschiderea Teatrului Colon. Bisericile cu arhitecturi stralucitoare si dansatorii de tangou sint suficiente motive pentru o aventura latina.

3. Parada de Anul Nou chinezesc, nenumaratele spectacole de teatru sau show-ul adus de Cirque du Soleil dau culoare New Yorkului.

2. Manchester si Liverpool, vesnicele rivale, se intrec in evenimente. Primul oras va gazdui in acest an finala cupei UEFA, dar si Campionatul Mondial de squash, iar al doilea, o serie de evenimente culturale.

1. Beijingul va atrage in 2008 mai multi turisti ca oricind, in calitate de gazda a Olimpiadei. Un bun pretext pentru a vizita insolitul Oras Interzis sau stradutele cu locuinte traditionale.