Anul trecut, mostenitorii unor familii de vita nobila au devenit mai bogati, dupa ce le-au fost retrocedate proprietatile. Prefectura Iasi a rezolvat interminabila problema a retrocedarilor, iar cea mai mare padure a fost retrocedata familiei Sturdz
Anul trecut, mostenitorii unor familii de vita nobila au devenit mai bogati, dupa ce le-au fost retrocedate proprietatile. Prefectura Iasi a rezolvat interminabila problema a retrocedarilor, iar cea mai mare padure a fost retrocedata familiei Sturdza, respectiv printilor Dimitrie si Gheorghe. Subprefectul Vasile Etcu a declarat ca numai in urma unei singure actiuni de retrocedare, familiile nobile au primit peste 6.000 de hectare de padure. „Printul Dimitrie Sturdza a primit terenuri forestiere in Dumesti, 1.900 de hectare, peste 150 de hectare in Horlesti, 2.800 in Madarjac si 1.300 in comuna Popesti. Familia Sturdza Popovici a primit 2.200 de hectare, iar familia Sturdza Stefanescu, 1.800 de hectare de teren forestier.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.