Pina marti vom avea parte de temperaturi doar sub zero grade. Temperaturile vor atinge pina la minus 20 de grade Celsius pe timp de noapte in zonele depresionare, iar ziua nu vor creste mai mult de minus un grad, potrivit prognozei meteo
Pina marti vom avea parte de temperaturi doar sub zero grade. Temperaturile vor atinge pina la minus 20 de grade Celsius pe timp de noapte in zonele depresionare, iar ziua nu vor creste mai mult de minus un grad, potrivit prognozei meteorologice emise de Administratia Nationala de Meteorologie. Azi, cerul va fi innorat in aproape toata tara, iar in zonele joase vor fi ceata si chiciura, mai ales dimineata. In sud-vest va incepe sa ninga slab, pe arii restrinse. Maximele se vor incadra intre minus 12 si minus 2 grade. Temperaturile scazute vor face ca in sudul tarii sa se circule cu greutate. In Bucuresti, temperaturile nu vor depasi -2 grade ziua, iar noaptea se vor inregistra intre -9 si -13 grade Celsius. "Pina cind vremea se va imbunatati vom avea probleme cu circulatia pe strazi. Zapada a inghetat din cauza gerului, iar solutiile nu fac fata dupa minus 8 grade", a declarat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei. Firmele de deszapezire care au contract cu primariile de sector nu au deszapezit corespunzator strazile, motiv pentru care au fost amendate de Politia Rutiera. Pe de alta parte, primarul general Adriean Videanu considera ilegale amenzile aplicate de Ministerul Internelor firmelor de deszapezire din Capitala, in conditiile in care apreciaza actiunea de deszapezire ca fiind "rezonabila".

Numai ca viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, recunoaste ca deszapezirea nu s-a facut cum trebuie si ca firmele nu au facut fata. Asa ca s-a cerut ajutorul firmelor de constructii care au contracte cu primaria. "Nu excludem posibilitatea sa intervenim cu echipaje care vor actiona cu utilaje manuale in cazul in care se vor forma poduri de gheata", a explicat Razvan Murgeanu.

Ministerul Sanatatii a decis constituirea unui comitet de coordonare pentru protejarea starii de sanatate a populatiei si pentru prevenirea situatiilor de urgenta provocate de temperaturile extrem de scazute si de caderile abundente de zapada. Astfel, cu ajutorul medicilor de familie, reprezentantii autoritatilor de sanatate publica vor realiza prompt inventarierea cazurilor care pot deveni urgente medicale: gravide, copii cu diverse afectiuni, bolnavi cronici care au nevoie de supraveghere, bolnavi dializati, virstnici cu nevoi speciale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.