Seful ros-albastrilor a declarat ieri ca are o strategie financiara pentru castigarea campionatului, dar nu o poate spune public, deoarece s-ar putea sesiza Departamentul National Anticoruptie (DNA). "Am o strategie pentru castigarea campionatului, dar nu v-o mai spun, ca dupa aia, dom'ne, coruptie in fotbal, PNA (n.r. - DNA), nu stiu ce, n-ai voie sa dai prime, nu stiu cum! Va fi o strategie financiara, dar nu va mai spun voua, ca apoi speculeaza PNA-ul si vine PNA-ul: TUite ce ai spus public!. Am vrut eu vreodata locul doi? E posibil sa fim pe locul intai si dupa trei-patru etape, dar dupa 15 etape... Cel mai mult mi-e frica de CFR, care are valoare si joaca fotbal, doar de asta mi-e frica", a precizat finantatorul stelist.
Casete pentru "sef"
Gigi Becali a subliniat ca este foarte multumit de activitatea managerului sportiv Adrian Ilie. "Lasa ce spun suporterii despre el, ce stiu suporterii ce face Adrian Ilie? In primul rand ma intereseaza omul cu care lucrez, iar el e un superom! Va lucra cu mine pana la adanci batraneti. Are ochi, imi prezinta jucatorii, dar eu iau decizia finala. Eu personal ii aleg, eu ma ocup, altfel nu mai vin jucatori. Si de Mihai Stoica am zis ca va lucra cu mine mereu, asa am crezut. Nu pot sa spun ca n-a lucrat bine, numai ca are el nebuniile lui. Era un baiat destept, competent, stia sa faca treaba, la Adrian Ilie e altceva, este un om foarte bun", a spus Gigi Becali, care a afirmat ca Steaua avea nevoie de atacanti si astfel de jucatori vor fi transferati: "Revin Radoi, Plesan, Ghionea, nu mai avem nici o problema. Si Adrian Ilie, si Lacatus imi prezinta jucatorii. Ei s-au uitat ore in sir pe casete, mi i-au prezentat, apoi au dat la seful, specialistul, sa fie punctul final. Cand era Mihai Stoica, nu ma interesa, ia ce vrei tu, acum nu mai facem asa, ca nu-mi place unde s-a ajuns cu Steaua, opt jucatori care n-au valoare de Steaua! Nu mai vreau!". Gigi Becali a mentionat ca s-a uitat la portiuni de 20-30 de minute din partide inregistrate pe DVD-uri pentru a urmari anumiti jucatori, pentru ca nu este suficienta vizionarea doar a unor faze. "Le-am zis: nu mai imi dati secvente! Bine, te uiti si la ele, cat de cat se vede calitatea jucatorului daca ai ochi, iar eu am ochi. Dar am luat si meci intreg, m-am uitat si la 20-30 de minute din meci sa vad ce a jucat intr-un meci. Va garantez ca ce am ales - ce au ales oamenii mei si am pus eu stampila - vor fi jucatori de valoare. Din tara n-avem ce sa luam deocamdata", a spus seful din Ghencea. Gigi Becali a precizat ca singura preocupare a sa in acest an o reprezinta Steaua si cum sa faca sa ia campionatul. "O sa renunt la unele afaceri pentru a ma ocupa prioritar de Steaua. O perioada m-am ocupat de afaceri, de politica, si am vazut ca s-a ajuns cam rau", a comentat Gigi Becali, care a declarat ca nu a facut nici o alianta de Revelion cu actionarul majoritar al lui FC Rapid, George Copos: "Ce alianta poti sa faci cu un om cu care te lupti? Primul adversar al meu el este, pentru ca intai trebuie sa salvez locul doi, abia apoi locul unu! De Revelion el era ingrijorat: ce an greu o sa am daca nu s-a spart paharul!".
Gigi Becali a mai anuntat ieri ca argentinianul Emiliano Armenteros si chilianul Sebastian Pinto vor veni la echipa antrenata de Marius Lacatus. Declaratiile vin la doar cateva zile dupa ce presa spaniola a anuntat trecerea lui Pinto la Real Madrid, iar impresarul lui Armenteros a spus ca nu are nici o oferta de la Steaua. "Armenteros va pleca direct in cantonament cu Steaua, semneaza contractul. Cu Habibou deja e rezolvat. Sebastian Pinto am inteles ca trebuia sa se duca la echipa a doua a lui Real Madrid, dar pana la urma a preferat Steaua. Maine, poimaine vine tatal lui in Romania, pentru a aranja diferite probleme, unde sa stea... Nu am vorbit eu cu Calderon pentru Pinto. Pe jucator l-au convins impresarii: TPentru ce sa joci la echipa a doua a lui Real Madrid, cand poti sa joci la Steaua, sa te bati cu prima echipa a lui Real Madrid?", a spus Gigi Becali. Patronul clubului din Ghencea a confirmat ca Steaua nu-l va achizitiona pe William Barbosa. "William am inteles ca a renuntat, ca se duce in Franta, dar cine stie, e posibil sa-l convingem si pe el", a precizat Gigi Becali. Acesta a mentionat ca jucatorii pusi pe lista de transferuri nu vor face pregatirea cu prima echipa a Stelei. "La capitolul plecari sunt cei opt, care daca nu pleaca oricum nu merg in cantonament cu echipa, se duc la echipa a doua. Nu vor mai fi jucatori care sa se plimbe prin cantonamente neavand valoare de Steaua. Vor face pregatirea cu echipa a doua. Nu va mai fi ce a fost in ultimii ani, ca apoi isi fac iar vise: TPoate raman la Steaua!. Raman, dar la echipa a doua!", a concluzionat Gigi Becali. (MIG)