Politia de Frontiera Romåna a inceput bine noul an. O informatie primita din partea autoritatilor din Germania a fost bine fructificata si s-a soldat cu capturarea, in Romånia, a aproximativ 132 de kilograme de heroina destinata pietei v
Politia de Frontiera Romåna a inceput bine noul an. O informatie primita din partea autoritatilor din Germania a fost bine fructificata si s-a soldat cu capturarea, in Romånia, a aproximativ 132 de kilograme de heroina destinata pietei vest-europene. TIR-ul a fost demontat bucata cu bucata in decursul a 20 de ore, iar in sasiul masinii, in locasuri special amenajate au fost descoperite 254 de pachete cu heroina. Marfa, in valoare de peste 10 milioane de euro, a fost confiscata.

La inceputul acestui an, politistii germani le-au transmis politistilor de frontiera romani rugamintea de a sta cu ochii-n patru pentru ca ei stiu ca in urmatoarea perioada de timp un transport important de heroina, destinata pietii vest-europene, va tranzita Romania. Se stia ca marfa urma sa intre in Romania dinspre Ucraina. In urma acestei informari, politistii de frontiera romani au intensificat controalele la granita cu Ucraina, fiind practic cu ochii-n patru dupa un anume TIR. Pe 2 ianuarie, politistii de frontiera din cadrul Directiei de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere - Serviciul de Combatere a Traficului cu Substante Interzise din IGP F, au anuntat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT - cu privire la faptul ca in ziua respectiva urma sa fie introdusa in Romania o cantitate insemnata de heroina.In seara zilei de 2 ianuarie, la PCTF Halmeu din judetul Satu Mare si-a facut aparitia TIR-ul mult asteptat, condus de cetateanul turc Mehmet Ozaktas, in varsta de 47 ani. Imediat camionul a fost oprit, iar la fata locului au ajuns politistii de frontiera din cadrul Directiei de Combatere a Infrationalitatii Transfrontaliere si Serviciului de Actiuni Speciale si Interventie.

Captura
Politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au controlat amanuntit automarfarul. Dupa aproximativ 20 de ore de verificari, in urma carora autotrenul a fost dezmembrat in totalitate, politistii de frontiera si lucratorii vamali au descoperit, in ascunzatori confectionate direct in sasiul automarfarului, 254 de pachete ce contineau o substanta de culoare cafenie. In urma testelor preliminare, substanta, in greutate totala de aproximativ 131,40 kg, a reactionat pozitiv la heroina. Valoarea drogurilor, daca ar fi fost cumparate angro, ar fi ajuns la 2,5 milioane de euro, iar pe piata de consum, valoarea este estimata la peste 10 milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.