Anul care tocmai a inceput se anunta a fi unul bogat in filme, atat straine, cat si romanesti. De la continuari la premiere, pe marile ecrane, dar si la televizor, 2008 ne aduce cupluri cinematografice inedite, dar si unele pe care le cunosteam deja
Anul care tocmai a inceput se anunta a fi unul bogat in filme, atat straine, cat si romanesti. De la continuari la premiere, pe marile ecrane, dar si la televizor, 2008 ne aduce cupluri cinematografice inedite, dar si unele pe care le cunosteam deja, lungmetraje, dar si documentare. Cinematografia autohtona va fi reprezentata de filmele lui Caranfil, Nicolaescu sau Mircea Daneliuc.

Productia lui Sergiu Nicolaescu „Supravietuitorul“ va fi primul film romanesc care va avea premiera in 2008. Castigatoarea concursului CNC din 2006, pelicula va intra in cinematografe in prima zi a lunii februarie. Acesteia ii vor urma filme semnate de Nae Caranfil, Adrian Sitaru, Radu Muntean, Radu Gabrea, Mircea Daneliuc, Alexa Visarion sau Stere Gulea. „Legiunea straina“ a regizorului Mircea Daneliuc, castigator al concursului CNC din 2005, va avea premiera tot in luna februarie. Filmul spune povestea a trei baieti saraci dintr-un sat din Moldova care se hotarasc sa plece in Occident pentru a se inrola in Legiunea straina si sunt ajutati de omul de afaceri al satului, Maricel, interpretat de Rica Raducanu. &bdq uo;Restul e tacere“, cea mai scumpa productie romaneasca de dupa '89, regizata de Nae Caranfil, va intra pe marile ecrane pe 7 martie. Alte pelicule romanesti care vor vedea lumina marelui ecran anul acesta sunt: „Weekend cu mama“, drama regizata de de Stere Gulea, care o are in rol principal pe Adela Popescu, „Pescuit sportiv“, lungmetraj de debut al lui Adrian Sitaru sau „O zi buna de plaja“ de Bogdan Mustata, dupa un scenariu scris de Catalin Mitulescu. Nu se stie inca daca filmul cu care regizorul si actorul de teatru Horatiu Malaele isi face debutul in regia de film, „Nunta muta“, ce a primit, in 2006, 1,3 milioane de lei de la CNC, va avea premiera anul acesta. Filmarile la aceasta productie s-au incheiat inca de anul trecut, insa nu s-au oferit informatii suplimentare referitoare la aparitia sa pe ecrane.

Angelina Jolie face kung-fu pe marile ecrane
In ceea ce priveste cinematografia straina, in 2008 vom avea parte, in proportii oarecum egale, de filme bune si proaste. Vor avea premiera mai multe continuari din serii celebre, filme care se bat pentru Globurile de Aur si, ulterior, pentru Oscaruri, dar si unele mai putin reusite, de serie Q. Si pentru ca cele mai slabe merita sa fie lasate la urma, iata cateva dintre titlurile „mari“ pe care le vom vedea si in Romania. „Paranoid Park“, in regia lui Gus van Sant, este un film care merita vazut. Productia a primit premiul aniversar al Festivalului de Film de la Cannes, in 2007, si va intra in cinematografe din 25 ianuarie. „Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street“, in regia lui Tim Burton, avandu-l pe Johnny Depp in rol principal, va intra pe ecrane pe 1 februarie. Tot la inceputul lunii februarie vom putea viziona cel mai recent film al lui Woody Allen, „Cassandra's Dream“. Protagonistii acestei comedii in stilul specific lui Allen sunt Colin Farrell si Ewan McGregor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.