Distributia: Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush
Imagine: Remi Adefarasin
Montaj: Jill Bilcock
Regie: Shekhar Kapur
Pentru cei care au vazut producatia "Elizabeth", noua creatie al lui Shekhar Kapur ar putea fi interesan
Distributia: Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush
Imagine: Remi Adefarasin
Montaj: Jill Bilcock
Regie: Shekhar Kapur
Pentru cei care au vazut producatia "Elizabeth", noua creatie al lui Shekhar Kapur ar putea fi interesanta. "Elizabeth: The Golden Age" este continuarea acelui film nominalizat la Oscar in anul 1999. Cele doua lungmetraje au puncte comune. In primul rand echipa s-a pastrat, cu Cate Blanchett si Geoffrey Rush in rolurile principale. Mai mult, scenariul e tot o interpretare libera si romantata a ceea ce s-a intamplat cu adevarat in acele vremuri demult apuse.
In "Elizabeth: The Golden Age", regina neprihanita a Angliei este in pericol sa isi piarda tronul fiindca verisoara sa Maria, Regina Scotiei are pretentii la tron. Biserica catolica si regele Filip al II-lea al Spaniei sunt in favoarea acestei schimbari de regine si astfel norii intunecati ai razboiului se abat asupra Angliei. Daca scenariu s-ar fi concentrat numai pe intrigile politice de la Curtea Angliei, povestea nu ar fi fost la fel de captivanta. De aceea, in film este inclusa si dragostea platonica dintre exploratorul Walter Raleigh (Clive Owen) si regina Elizabeth.
Realizate la o distanta de aproape zece ani, cele doua filme contin aceeasi opulenta vestimentara, decoruri maiestuoase, si cadre interesant filmate. Din pacate, povestea din "Elizabeth: The Golden Age" pierde din consistenta si nu se ridica la nivelul primei parti. Jocul actorilor, Cate Blanchett si Clive Owen, este destul de bun. Cu toate acestea, ceva din modul in care au fost croite personajele, face ca povestea sa nu se lege. Samantha Morton este o actrita nu foarte cunoscuta. Cu toate acestea cinefilii au remarcat-o in productiile britanice fiindca stie sa dea o nota personala rolurilor sale. In acest film ea este Maria, Regina Scotiei. Din nefericire, talentul sau actoricesc a fost irosit pe un personaj sters, care nu a reusit sa dea culoare scenariului filmului.
"Elizabeth: The Golden Age" nu este un film slab, dar pierde in fata
primei parti.
Filmografie regizor Shekhar Kapur :
Elizabeth: The Golden Age (2007)
Elizabeth (1998)
Bandit Queen (1994)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.