Fumatorii vor fi amendati sau condamnati la munca in folosul comunitatii si de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii. Acestia ii vor våna pe fumatori, alaturi de inspectorii OPC.

Un proiect de ordonanta elaborat de Ministerul
Fumatorii vor fi amendati sau condamnati la munca in folosul comunitatii si de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii. Acestia ii vor våna pe fumatori, alaturi de inspectorii OPC.

Un proiect de ordonanta elaborat de Ministerul Sanatatii spulbera aproape toate drepturile fumatorilor. Daca pana acum fumatul in spatiile publice inchise era permis doar in spatii special amenajate, odata cu intrarea in vigoare a actului normativ acesta va fi interzis cu desavarsire. Potrivit Legii 349/2002, cu modificarile ulterioare, fumatul era permis in spatii special amenajate, cu respectarea anumitor conditii. Astfel, acestea trebuiau construite asa incat sa nu permita patrunderea aerului viciat in spatiile publice inchise si sa fie marcate, la loc vizibil, cu indicatorul „Loc pentru fumat“. Proiectul ordonantei de urgenta modifica litera m) a articolului 2, cu aceasta prevedere, din noul text disparand exceptia de la interdictia fumatului pentru spatiile special amenajate. Prin spatii publice inchise se inteleg toate spatiile din institutiile publice centrale si locale, institutii sau unitati economice, de alimentatie publica, de turism, come rciale, de invatamant, medico-sanitare, culturale, de educatie si sportive. Totodata, in categoria spatiilor publice inchise intra si mijloacele de transport in comun, autogarile, garile si aeroporturile, precum si spatiile inchise de la locul de munca. Spatiile inchise de la locul de munca sunt definite ca toate spatiile din imobile, precum halele industriale, spatiile de depozitare, salile de sedinta, salile de consiliu, holurile, coridoarele, toaletele, lifturile, birourile si camerele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.