Un judecator din Palermo a decis sa acorde 3,6 milioane de euro vaduvei si celor trei copii ai unui judecator antimafia, Paolo Borsellino, asasinat de mafie la 19 iulie 1992, a informat agentia Ansa, citata de AFP. AJUTOR. Familia Borsellino ceruse
Un judecator din Palermo a decis sa acorde 3,6 milioane de euro vaduvei si celor trei copii ai unui judecator antimafia, Paolo Borsellino, asasinat de mafie la 19 iulie 1992, a informat agentia Ansa, citata de AFP. AJUTOR. Familia Borsellino ceruse cinci milioane de euro compensatii, in fata judecatorului Luigi Petrucci, de la sotia fostului lider al mafiei Toto Riina, arestat in ianuarie 1993, Ninetta Bagarella, si de la cea a unui alt sef al mafiei, Giuseppe Gioe. Acordand suma de 3,6 milioane de euro, judecatorul a subliniat in decizia sa ca "pierderea unui sot si a unui tata nu poate fi niciodata compensata cu bani". Banii vor fi dati de "Fondul pentru victimele mafiei", constituit din bunurile fostilor capi mafioti. Borsellino si cinci politisti din escorta sa au fost ucisi in Palermo intr-un atentat cu bomba.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.