BALEA LAC - Lume putina in Muntii Fagaras
Patru tineri din Brasov au luat masa la restaurantul hotelului de gheata de la Balea Lac. Romanii si-au golit buzunarele, au ramas fara energie dupa Revelion si n-au mai plecat de acasa in acest
BALEA LAC - Lume putina in Muntii Fagaras
Patru tineri din Brasov au luat masa la restaurantul hotelului de gheata de la Balea Lac. Romanii si-au golit buzunarele, au ramas fara energie dupa Revelion si n-au mai plecat de acasa in acest week-end. Au lasat locul "rusilor" in statiunile de schi din Moldova si de pe Valea Prahovei. La Balea Lac e pustiu, iar zapada, un pic mai multa decat in sudul tarii, este neatinsa. Doar din saua Capra se vad cateva urme ale coborarilor facute de amatorii de snowboard.   VESTIT. In aceasta perioada, lumea vine la Balea Lac pentru hotelul de gheata. Sapte persoane au dormit in Ice Hotel. "Avem trei turisti din Anglia care vor petrece zece zile in Romania. Prima oara au venit aici, in Muntii Fagaras, pentru ca nu le-a venit sa creada ca exista un hotel de gheata", a declarat Arnold Klingeis, managerul proiectului Ice Hotel Balea Lac. Fata de constructia de anul trecut, cladirea ridicata acum la 2.034 de metri altitudine pare mai spatioasa. Un hol imens, in capatul caruia se afla barul care va ofera bauturi spirtoase in pahare de gheata, face legatura cu toate cele zece camere "mobilate" cu paturi matrimoniale.   SOMN. Pe langa cei trei englezi, in hotelul de gheata s-au mai aflat si patru tineri din Brasov. Ei au luat cina in restaurant, fiind serviti ca intr-un local cu pretentii. "Este prima oara cand venim la Ice Hotel. Mancarea este foarte buna. Am zis ca e mai bine sa innoptam aici, pentru ca la caldura am dormit mereu si ne-am cam saturat", a declarat unul dintre turisti. sorin.anghel@jurnalul.ro   Sfintirea bisericii de gheata, amanata La Balea, vantul a dat peste cap planurile pentru ziua de Boboteaza. Arnold Klingeis, managerul proiectului Ice Hotel, programase sfintirea bisericii de gheata pentru ora 13:00. Numai ca vantul de ieri din Muntii Fagaras a impiedicat echipa de muncitori sa finalizeze lacasul de cult. "Mai trebuie facute crucea si turnul, dar vantul sufla atat de tare incat nu se poate lucra. Muncitorii puneau bucati de lemn ca sa termine treaba si vantul le lua imediat. Din acest motiv am fost nevoiti sa amanam sfintirea bisericii de gheata pentru duminica viitoare", a anuntat ieri Klingeis. Sorin Anghel (Balea Lac)  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.