Rochia purtata de Keira Knightley in "Atonement" a fost considerata cea mai spectaculoasa tinuta purtata vreodata intr-un film.

Dupa ce "Atonement", film regizat de John Wright, dupa romanul omonim al lui Ian McEwan a cistigat premiul pentru cel mai bun design de costume din 2007, publicatiile "Sky Magazine" si "In Style" au declarat rochia purtata de Keira Knightley in aceasta ecranizare drept cea mai frumoasa tinuta etalata vreodata intr-un film. Topul celor mai spectaculoase toalete din filme celebre reuneste tinute purtate de dive ale ecranului de-a lungul timpului, de la Vivien Leigh la Nicole Kidman.

Ultimul loc in clasamentul celor mai fastuoase zece costume ale tuturor timpurilor a fost rezervat spectaculoaselor crinoline purtate de Vivien Leigh in "Pe aripile vintului". Pe locul 9 a fost plasata rochia in care Cate Blanchet a incarnat-o pe regina Elizabeth, in pelicula "’Elizabeth: The Golden Age", pe 8, ciorapii si jobenul manevrate de Liza Minnelli in "Cabaret", pe 7, corsetul purtat de Nicole Kidman in "Moulin Rouge", iar pe 6, vesta si cravata purtate de Diane Keaton in "Annie Hall". Kate Winslet a adus rochia albastra purtata in "Titanic" pe locul 5, iar Olivia Newton John a fost votata pe locul 4 pentru aparitia din "Grease", cu o pereche de blugi foarte strimti.

Una dintre cele mai frumoase cinci tinute care au aparut vreodata pe ecran a fost purtata de Audrey Hepburn, cea care a consacrat "micuta rochie neagra" in ecranizarea romanului "Mic dejun la Tiffany’s", de Truman Capote, ajungind, astfel, pe a treia treapta a podiumului elegantei. Doar somptuoasa tinuta a Keirei Knightley din "Atonement" a reusit sa depaseasca impactul inconfundabilei rochii albe, pe care anii si fotografii au transformat-o in "poza" obligatorie pentru orice starleta care viseaza sa ajunga sex-symbol: cea purtata nonsalanta de Marylin Monroe, in "Sapte ani de casnicie".