Prea scump
Supracumparare
Termenul este folosit mai ales in analiza tehnica si descrie situatia in care cererea mare pentru o actiune ridica pretul in mod nejustificat, la niveluri care nu mai sunt sustinute de indicatorii fundamentali. Dac
Prea scump
Supracumparare
Termenul este folosit mai ales in analiza tehnica si descrie situatia in care cererea mare pentru o actiune ridica pretul in mod nejustificat, la niveluri care nu mai sunt sustinute de indicatorii fundamentali. Daca tranzactiile incep sa inregistreze volume mari, iar cotatiile au urcat rapid, este un semnal ca actiunea devine supraevaluata si ca in orice moment ar putea sa apara corectii de pret.
bun de cumparat
Supravanzare
Apare mai ales ca rezultat al panicii la vanzare; pretul scade brusc, semnificativ, pe volum mare, intr-o perioada scurta de timp. Daca pretul ajunge sa fie nejustificat de mic (raportat la indicatorii fundamentali), pentru investitorii experimentati poate fi un semn ca actiunea devine iarasi atractiva. Nivelurile de supracumparare/supravanzare sunt scoase la iveala de indicatori tehnici ca STS, RSI, MACD.
limitele 30 - 70
STS
Indicator statistic de analiza tehnica des folosit (mai eficient in combinatie cu alti indicatori) pentru determinarea situatiilor de supracumparare sau supravanzare. Are la baza o formula care ia in calcul, in perioada analizata, numarul zilelor cu cresteri, respectiv scaderi de pret, la inchidere. Valorile RSI sunt intre 0 si 100 iar niveluri la care trebuie sa fiti atenti, pentru actiunea pe care o analizati, sunt 70 pentru supracumparare si 30 pentru supravanzare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.