Gilda Diaconu Doctorii spun ca n-au mai vazut asa ceva: un spalator de geamuri care a supravietuit unei caderi de la etajul 47 s-a trezit din coma, a vorbit cu familia si in scurt timp ar putea sa mearga din nou. S-a intamplat chiar pe 25 decembrie,
Gilda Diaconu Doctorii spun ca n-au mai vazut asa ceva: un spalator de geamuri care a supravietuit unei caderi de la etajul 47 s-a trezit din coma, a vorbit cu familia si in scurt timp ar putea sa mearga din nou. S-a intamplat chiar pe 25 decembrie, in ziua de Craciun. Cazul lui Alcides Moreno, un american de origine ecuadoriana, a lasat cu gura cascata o lume intreaga cand s-a petrecut dezastrul, pe 7 decembrie. El a avut zile si a supravietuit caderii in gol, de la 152 de metri, spre deosebire de fratele sau, Edgar, care a murit pe loc la impactul cu solul. Ei spalau geamurile unui zgarie-nori din New York, cand legaturile rampei mobile pe care se aflau au cedat. "Daca credeti in miracole, acesta este unul dintre ele", a spus seful spitalului Presbyterian, dr. Philip Barie, la cateva ore dupa ce Moreno a inceput sa vorbeasca. Sotia sa, Rosario, a fost socata cand o asistenta i-a spus ca acesta a intins mana sa o atinga. "I-am spus, in gluma, sa-si tina mainile acasa", a povestit femeia coplesita de emotie. Cand a ajuns la spital, Alcides, in varsta de 37 de ani, avea sangerari masive in tot corpul si rani grave la nivelul pieptului, abdomenului si coloanei vertebrale. Medicii au descris starea drept "un dezastru complet". Totusi, sangerarea la nivelul creierului nu a fost critica, nici loviturile la nivelul coloanei, astfel ca Alcides nu a paralizat. Viitorul nu va fi insa prea usor pentru el, in ciuda incredibilei sale dorinte de a supravietui. Alcides va suferi mai multe operatii la coloana si o interventie pentru reconstruirea peretelui abdominal, apoi va urma o perioada dificila de reabilitare fizica. "Suntem foarte optimisti in privinta sanselor sale de a se recupera complet", a declarat Barie. La fel de optimista, sotia sa ii cauta deja alt loc de munca, deoarece i-a interzis sa mai escaladeze zgarie-norii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.