Comandamentul de urgenta al Ministerului Sanatatii Publice a raportat situatia urgentelor medicale la nivel national pentru perioada 3-4 ianuarie 2008. Autoritatile de Sanatate Publica din teritoriu au identificat 2.022 de bolnavi dializati care nece
Comandamentul de urgenta al Ministerului Sanatatii Publice a raportat situatia urgentelor medicale la nivel national pentru perioada 3-4 ianuarie 2008. Autoritatile de Sanatate Publica din teritoriu au identificat 2.022 de bolnavi dializati care necesita transport la unitatile sanitare, peste 13.100 de bolnavi cronici cu afectiuni care necesita monitorizare permanenta, 6.185 de gravide care prezinta un risc sau sunt in ultima luna de sarcina, peste 1.200 de copii cu diverse afectiuni care necesita o monitorizare permanenta si peste 30.000 de varstnici cu nevoi speciale sau persoane dependente fizic. Serviciile de Ambulanta din tara au rezolvat peste 5.100 de apeluri pe care le-au receptionat. Specialistii Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze in continuare sfaturile medicilor in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute. Sa evite deplasarea in spatii deschise si expunerea la frig. Sa aiba o alimentatie bogata in proteine si grasimi nesaturate, fructe si legume. Sa evite consumul bauturilor alcoolice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.