Congresmenul Tom Lantos, care conduce Comisia pentru afaceri externe din Camera Reprezentantilor, a anuntat ieri ca a fost diagnosticat cu cancer si nu va mai candida la scrutinul din noiembrie. Binecunoscut in Romania, unde a venit de mai multe ori
Congresmenul Tom Lantos, care conduce Comisia pentru afaceri externe din Camera Reprezentantilor, a anuntat ieri ca a fost diagnosticat cu cancer si nu va mai candida la scrutinul din noiembrie. Binecunoscut in Romania, unde a venit de mai multe ori in vizita si s-a remarcat drept un critic acerb al regimului Iliescu, democratul care reprezinta statul California, in varsta de 79 de ani, s-a nascut in Ungaria. El a scapat de doua ori de lagarele de munca naziste. Lantos a spus ca a fost diagnosticat cu cancer esofagian si a precizat ca isi va duce la capat actualul mandat, care expira in ianuarie 2009. La putin timp dupa ce Lantos a intrat in Congres, in 1981, a facut presiuni pentru adoptarea unei legi prin care sa-i fie acordata cetatenia americana cu titlu onorific diplomatului suedez Raoul Wallenberg, la aproape patru decenii dupa ce acesta i-a impiedicat pe nazisti sa-i aresteze pe Lantos si pe alti ocupanti ai unui imobil de locuinte. De-a lungul carierei sale de congresmen, Lantos a denuntat abuzurile comise asupra drepturilor omului in lume.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.