Senatorul democrat Barack Obama si fosta Prima Doamna a Statelor Unite, Hillary Clinton (foto), se aflau la egalitate in sondaje inaintea scrutinului din Iowa, in timp ce Mike Huckabee si Mitt Romney polarizeaza atentia alegatorilor republicani, info
Senatorul democrat Barack Obama si fosta Prima Doamna a Statelor Unite, Hillary Clinton (foto), se aflau la egalitate in sondaje inaintea scrutinului din Iowa, in timp ce Mike Huckabee si Mitt Romney polarizeaza atentia alegatorilor republicani, informeaza Mediafax. Obama, senator de Illinois, si Clinton, senator de New York, sunt creditati fiecare cu cate 28 la suta din intentiile de vot, conform sondajului Zogby difuzat de C-Span. Fostul senator de Carolina de Nord John Edwards, care si-a continuat campania si in noaptea de marti spre miercuri, se bucura de 26 la suta din intentiile de vot.
In tabara republicana, fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee este creditat cu 28 la suta din voturi, fiind urmat de fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romeny, cu 26 la suta. Senatorul de Arizona John McCain si fostul senator de Tennessee Fred Thompson isi disputa locul al treilea, cu cate 12 la suta din intentiile de vot. "Diferentele se reduc pe masura ce se apropie votul", a afirmat John Zogby, directorul institutului care a realizat sondajul.
In randurile republicanilor, cei doi favoriti - fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee si fostul guvernator din Massachusetts, Mitt Romney - sunt implicati intr-o confruntare dura pentru a obtine victoria, insa un al treilea candidat, senatorul de Arizona John McCain, ar putea crea o surpriza. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.