Astronautii americani si cei rusi fac dragoste in spatiu? Un articol aparut in publicatia britantica The Guardian sugereaza ca unii dintre astronauti au experimentat sexul in spatiu. Dar cercetatorii rusi dezmint aceasta banuiala.

Age
Astronautii americani si cei rusi fac dragoste in spatiu? Un articol aparut in publicatia britantica The Guardian sugereaza ca unii dintre astronauti au experimentat sexul in spatiu. Dar cercetatorii rusi dezmint aceasta banuiala.

Agentia NASA nu s-a pronuntat categoric asupra sexului in spatiu. Totusi, rusii au declarat ca au studiat acest subiect. Dar din pacate rezultatele s-au pierdut pe undeva, prin spatiu, neglijate mult timp.

Steven Johnson, editor la Quest, o publicatie consacrata istoriei cuceririi spatiului, readuce in actualitate tema sexului in spatiu. Pentru ca, asa cum subliniaza doctorul Victor Shnaider de la proiectul NASA-Mir, nu stim daca in timpul indelungilor sejururi in spatiu astronautii se masturbeaza sau isi calmeaza tensiunile sexuale intr-un alt mod, deoarece pur si simplu ei nu fac acest lucru in fata camerelor video.  


ADULTER. Recent, o publicatie britanica aducea in discutie subiectul. Psihologul Peter Pesanto a pornit de la "barfele" vizand adulterul si peliculele pornografice care ar condimenta viata la bordul navetelor spatiale. El se refera nu numai la problema sexului, dar si a depresiei, valabile in cazul astronautilor. De asemenea, psihologul Pesanto vorbeste despre relatiile sociale si emotionale aparute in locuri inchise, cum sunt navetele spatiale. Psihologul estimeaza ca acestea  sunt probleme pe care comunitatea medicala rusa si americana nu le-a rezolvat.

"Va trebui sa se decida cum va fi reglementata viata echipajelor mixte, chiar daca vor fi dezbateri aprinse pe aceasta tema", anunta la jumatatea anului trecut consilierul NASA, Paul Root Wolpe, bioetician la Universitatea din Pennsylvania. Consilierul Wolpe este de parere ca administratia zborurilor cosmice trebuie sa abordeze deschis aceasta tema.


BUNE MANIERE. De altfel, specialistii de la NASA au anuntat ca lucreaza la un "cod al bunelor maniere". L-am consultat asupra acestui subiect pe specialistul nostru, profesorul doctor Nicolae Calomfirescu. El este de parere ca acest cod ar trebui sa vina cu solutii pentru multiplele probleme specifice sejurului spatial.

Pentru ca, sa nu uitam, pe langa expeditiile stiintifice, in viitorul apropiat se vor extinde zborurile de tip turistic, care presupun timp indelungat si inevitabile relatii noi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.