Ileana Speranta Baciu, directorul editurii, ne-a oferit "la cald" cateva impresii: "Este o lansare de carte. Dar nu obisnuita. Ineditul este creat de mesajul cartii, de actiunea prin care ne-a fost facut cunoscut continutul volumului si de tripla sar
Ileana Speranta Baciu, directorul editurii, ne-a oferit "la cald" cateva impresii: "Este o lansare de carte. Dar nu obisnuita. Ineditul este creat de mesajul cartii, de actiunea prin care ne-a fost facut cunoscut continutul volumului si de tripla sarbatorire la care am participat in aceasta seara de 18 decembrie 2007: lansarea cartii <<Iubire in India - continuare>>, aniversarea zilei de nastere a autorului Octavian Sarbatoare, dar si a prof. univ. dr. Mircea Itu, indianist si filosof. Intreaga opera a autorului este inchinata mentorului sau Mircea Eliade, iar la <<Flori Spirituale>> i-au fost editate deja primele 7 volume. In timpul lecturii cartilor sale ne cufundam in peisajul si mentalitatea indiana, cu surprinzatoarea ei lume a misterelor, ritualurilor si simbolurilor. Am adus la lansare si obiectele ce insotesc, de obicei, o initiere in India, respectand simbolurile: florile - pentru ca sentimentul de iubire sa infloreasca in fiecare om ; fructele - pentru ca acest sentiment sa se fructifice; dulciurile - pentru ca intreaga actiune sa fie placuta; focul - sa insoteasca prin caldura si lumina dorinta de a transforma iubirea intr-un act constient, sa inlesneasca drumul ascensionar catre divin".
Fiecare invitat a participat la frumusetea si implinirea serii. Indianistul, filosoful, prof. univ. Vasile Andru ne-a imbogatit cunoasterea cu notiunile esentiale ale lumii sufletelor, a rezonantelor Mantrei Amin/Aum - un veritabil Tatal Nostru al hindusilor. Prof. univ. dr. Mircea Itu a extins expunerea, prin infatisarea sentimentului ce conduce catre revelarea sinelui, iubirea, in toate credintele lumii si filosofiile traditionale. Tinerii din atelierul de creatie condus de Gabriela Toma au asigurat si ei succesul seratei, alegand fragmente din carte pe care le-au discutat cu seriozitatea aspirantului la o viata frumoasa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.