Corespondenta din Chisinau
Autoritatile comuniste de la Chisinau au expulzat joi un al treilea preot roman. Daca primilor doi parohi li s-a imputat lipsa permisului de munca in Republica Moldova, ultimul a fost expulzat pur si simplu, avand acte
Corespondenta din Chisinau
Autoritatile comuniste de la Chisinau au expulzat joi un al treilea preot roman. Daca primilor doi parohi li s-a imputat lipsa permisului de munca in Republica Moldova, ultimul a fost expulzat pur si simplu, avand actele in regula. Oamenii din satele ramase fara preoti s-au inarmat cu ce au gasit pe langa case si au iesit in strada, sperand sa obtina intoarcerea preotilor romani in parohii.


Vestea expulzarii celui de-al treilea paroh a devenit cunoscuta joi seara, cand granicerii moldoveni nu i-au mai permis sa intre in Republica Moldova. Constantin Dumitrascu, paroh al bisericii din satul Larga-Noua, raionul Cahul, a fost lasat sa inghete ore bune la vama moldoveneasca. Apoi i s-a restituit pasaportul si a fost rugat sa se intoarca in Romania, fara a i se oferi vreo explicatie. "Am toate actele in regula! Am permis de munca... Granicerii mi-au spus: «Parinte, asa am primit ordine. Nu aveti voie sa intrati!»", a spus preotul Dumitrascu. Nici la solicitarea jurnalistilor, Serviciul de graniceri al Republicii Moldova nu si-a comentat gestul.


INCA DOI. Alti doi preoti, de la protopopiatul Cahul, urmeaza sa fie expulzati. Preotul Iulian Budescu va trebui sa plece din Republica Moldova pana la 6 ianuarie, iar preotul Ion Civlea urmeaza sa se prezinte la data de 9 ianuarie in fata unei instante din Cahul, pentru a primi o decizie in cazul sau. De asemenea, unei calugarite, de la manastirea Ulmu, Macrina Ursu, i s-a interzis sa se intoarca in Republica Moldova, desi avea acte in regula.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.