Tribunalul din Genova a apreciat ca tanara romanca "nu desfasoara o activitate care este periculoasa pentru siguranta publica, ordinea publica si nu compromite demnitatea umana". Judecatorul a mai adaugat ca legislatia privind expulzarea nu poate sa
Tribunalul din Genova a apreciat ca tanara romanca "nu desfasoara o activitate care este periculoasa pentru siguranta publica, ordinea publica si nu compromite demnitatea umana". Judecatorul a mai adaugat ca legislatia privind expulzarea nu poate sa permita administratiei italiene sa recurga la temutele expulzari in masa.
Angela, alaturi de alte fete, a fost arestata de politie in cursul unei razii anti-prostitutie. In cateva zile i-a fost notificata decizia de expulzare pe motiv ca "a continuat cu incapatanare sa desfasoare activitatea de a se prostitua pe strazile orasului, generand un grav pericol pentru siguranta publica". In consecinta, "prezenta ei pe teritoriul nostru este incompatibila cu normele de convietuire si compromite demnitatea umana". In schimb, instanta a constatat ca Angela S. are acte in regula si este nevoita sa se prostitueze pentru a-si intretine copilul in varsta de cinci ani si mama bolnava. Ca atare, chestura genoveza a trebuit sa plateasca 800 de euro cheltuieli de judecata. Asadar, legislatia de securitate care era cat pe aci sa tranteasca Guvernul Prodi la votul din Senat si sa destrame coalitia la putere in Italia, se dovedeste greu de aplicat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.