Cea mai valoroasa reprezentanta a handbalului feminin autohton n-a trecut bine cumpana dintre ani ca a si fost nevoita sa intre din nou in focurile Ligii Campionilor, sustinand miercuri seara, la Viborg, cel de-al cincilea meci din grupa D. Si chi
Cea mai valoroasa reprezentanta a handbalului feminin autohton n-a trecut bine cumpana dintre ani ca a si fost nevoita sa intre din nou in focurile Ligii Campionilor, sustinand miercuri seara, la Viborg, cel de-al cincilea meci din grupa D. Si chiar daca antrenorul Gheorghe Tadici a decis, din motive obiective, sa nu deplaseze in Danemarca intreaga "artilerie grea", Oltchim a reusit sa se impuna cu 31-29 (20-16), mentinandu-si astfel invincibilitatea in faza grupelor celei mai importante competitii continentale intercluburi. In urma succesului de la Viborg, handbalistele din Valcea nu mai pot pierde sefia grupei D, indiferent de rezultatul ultimei partide, programate sa se joace peste o saptamana la Podgorica, cu Buducnost, si vor accede in faza superioara din postura de cap de serie.
Handbalistele de la Oltchim Rm. Valcea sunt de neoprit in grupa D din Liga Campionilor, adunand victorie dupa victorie indiferent de adversar, fapt ce demonstreaza din plin ca merita sa fie supranumite "Galacticele Europei". Astfel, cele 12 "magnifice" pregatite de Gheorghe Tadici si-au respectat blazonul si miercuri seara, in fata celui de-al cincilea val din grupa D, punand din nou la colt o grupare cu reale pretentii continentale, HK Viborg. Si cum miza jocului din Danemarca era chiar sefia grupei D, Oltchim n-a tinut cont de faptul ca s-a deplasat la Viborg fara cateva piese grele, in frunte cu portarul Luminita Hutupan-Dinu, si s-a impus cu 31-29, dupa ce a condus ostilitatile pe durata intregii partide. Si cum nici danezele n-au beneficiat de intreaga garnitura, vedetele de cinci stele Popovici, Jurack, Varzaru sau Mikkelsen absentand din motive obiective, Oltchim a fortat victoria inca din debut, distantandu-se pe tabela de marcaj la sapte goluri: 11-4 in minutul 13. Cu Ramona Maier (foto) (16 goluri) in rol de "sperietoare" pentru defensiva daneza, campioana Romaniei a predat o adevarata lectie de handbal in prima parte a jocului si a intrat la vestiar cu un avantaj de patru goluri: 20-16. La reluare, Viborg are o tresarire de orgoliu pe fondul unui joc mai relaxat al valcencelor si egaleaza cu sapte minute inainte de final, 26-26, dar Maier&Co. gasesc resursele necesare pentru a-si trece in cont a cincea victorie consecutiva din grupa D. "Am dominat meciul de la inceput pana la sfarsit si sunt fericit ca am castigat grupa D. Sunt mandru ca am invins o echipa ca Viborg, care are probabil un buget de sase ori mai mare ca al nostru", a spus Tadici imediat dupa meci, adaugand ca echipa sa a facut fata cu succes presiunii acestui meci si cu sprijinul micutei galerii autohtone din tribune, formata in mare parte din rezidenti romani in Danemarca. In urma acestui succes, Oltchim a acumulat zece puncte in clasamentul grupei D si nu mai poate pierde aceasta pozitie indiferent de rezultatul meciului care-l va disputa peste o saptamana la Podgorica. Pentru cel de-al doilea loc care asigura calificarea in faza superioara se vor lupta Viborg (5 puncte) si Podgorica (3 puncte), echipa daneza avand avantajul de a juca in ultima etapa impotriva codasei grupei D, gruparea maghiara Ferencvaros Budapesta. In alta ordine de idei, sa mentionam ca Ramona Maier a urcat cu un total de 48 de goluri pe prima pozitie in topul golgeterilor din Liga Campionilor gratie si recordului de 16 goluri stabilit in Danemarca, fiind urmata la mare distanta de unguroaicele Anita Gorbicz (ETO Gyor), cu 39 de goluri, si Timea Toth (Hypo Viena), cu 37 de goluri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.