Sint 30 de ani de cind Thierry Sabine s-a gindit ca desertul este cel mai potrivit loc pentru organizarea unei curse auto. Traditionala cursa dintre Europa si Africa incepe simbata, in capitala Portugaliei, iar la startul sau se va gasi un total de 5
Sint 30 de ani de cind Thierry Sabine s-a gindit ca desertul este cel mai potrivit loc pentru organizarea unei curse auto. Traditionala cursa dintre Europa si Africa incepe simbata, in capitala Portugaliei, iar la startul sau se va gasi un total de 570 de echipaje, din 50 de tari. Pentru prima oara in istorie, o echipa romana va participa la categoria auto a Raliului Dakar, Team Dakar Romania urmind sa fie reprezentata in concurs de Gabi Nicolae si de Liviu Stan. La moto nu lipseste desigur Emanuel Gyenes, romanul cel mai bine clasat vreodata la Dakar (locul 9 in clasamentul debutantilor, in 2007), aflat acum la a doua sa prezenta in cel mai greu raliu enduro. Dupa Portugalia vor fi strabatute Spania, Maroc, Sahara occidentala, Mauritania si Senegal. In schimb, autoritatile franceze si-au reinnoit joi avertismentele cu privirea la traversarea Mauritaniei din cauza grupurilor de rebeli.



Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.