Autoritatile fiscale italiene cerceteaza daca Fiorentina incalca legea platindu-i internationalului roman, pe linga salariu, drepturi de imagine de 1,5 milioane de euro.

Inspectorii fiscali au vrut sa-i "ureze" de sarbatori lui Adrian Mutu pentru a incasa impozitele pe salariul primit de acesta la Fiorentina, dar romanul nu a fost gasit acasa, fiind de Revelion pe plajele din Miami. Conform ziarului "La Repubblica", Fiorentina intentiona, ca raspuns la numeroasele oferte de transfer venite pentru roman, sa-i dubleze salariul folosind un artificiu la limita legalitatii. Concret, pe linga salariul de 1,5 milioane de euro, Mutu ar fi primit inca 1,5 milioane de euro drepturi de imagine. „Mutu isi prelungeste contractul cu Fiorentina pina in 2012. Primeste un salariu de trei milioane de euro pe an, insa suma e prea mare pentru Fiorentina. In acte apare un salariu de 1,5 milioane de euro. Fiscul investigheaza ingineria", au scris italienii.

Informatia a fost dezmintita categoric de oficialii clubului din Florenta, care au negat ca au existat negocieri pentru prelungirea contractului lui Mutu, care oricum expira in 2011. „Este ca si cum ne-ar placea sa ne facem singuri rau si nu ne dam seama ca unele zvonuri, care sint simple zvonuri, ne pot face mari probleme. Dar mai ales este vorba despre lipsa de respect fata de o societate care si-a reafirmat in repetate rinduri modul de a actiona", a declarat directorul sportiv Panteleo Corvino pe site-ul oficial al clubului.

Mutu a mai avut de-a face cu fiscul italian din cauza ingineriilor financiare realizate de Luciano Moggi pentru a-l transfera pe roman de la Chelsea la Juventus. Fostul director general al torinezilor a folosit facturi false si firme-fantoma pentru a deturna peste un milion de euro din bugetul clubului, cazul aflindu-se in continuare in atentia procuraturii.

In Romania, Gigi Becali nu si-a facut probleme cu astfel de practici. Conform propriilor declaratii, Gica Hagi incasa 50.000 de euro salariul de antrenor la Steaua, la care se adaugau 350.000 de euro drepturi de imagine. "Am facut asa ca sa platesc impozit mai mic. Daca eram prost si ii dadeam 400.000 pe contractul de munca, mai plateam 300.000 impozit la stat", a explicat Becali, la Realitatea TV, existenta celor doua contracte.