Iarna de dupa Anul Nou ne-a ara­tat in primul rand cat de primitiv si iresponsabil raspund institutiile la nevoile cetateanului in dificultate. Temperaturile negative si cade­rile de zapada au fost pe post de turne­so
Iarna de dupa Anul Nou ne-a ara­tat in primul rand cat de primitiv si iresponsabil raspund institutiile la nevoile cetateanului in dificultate. Temperaturile negative si cade­rile de zapada au fost pe post de turne­sol, scotand in evidenta nu doar lipsa de mijloace tehnice, ci, mai ales, minciuna in care s-au invatat sa traiasca sefii platiti cu bani grei de cetateni. Za­pe­zile vor trece, dar umilintele si sicti­rul suveran cu care am fost tratati mili­oane de romani in cele cateva zile scurse din 2008 arata ca anul nu are, din pacate, semne bune. Sa incepem cu presedintele Basescu Traian. La Revelionul din Piata Con­sti­tutiei s-a proptit in microfonul cre­dulei Corondan si i-a infundat transmi­sia de la cumpana anilor cu aberatii. Erau ul­timele minute din 2007 si seful statului se razboia cu "analistii care vad reali­ta­tea romaneasca in negru", iar ca ar­gu­ment isi asuma realizarile Guvernului Tariceanu, care-i sta in gat pana la voma. De atatea succese a uitat sa nu­mere secundele, punandu-se ca si la alte revelioane pe post de fals Big Ben. A disparut in noapte intr-un cor de flu­ie­raturi, rau prevestitor pentru steaua lui. A intrat apoi pe marea scena a tarii codul galben. S-a dovedit ca un viscol de intensitate medie poate declansa o si­tu­atie albastra. Jurnalele de stiri nu mai pridideau sa preia semnalele unor oa­meni disperati, intrati in stare criti­ca, uitati de autoritati si care primeau pro­mi­siuni de la primari, prefecti si co­lo­nei. Aeroporturile din Bucuresti au de­ve­nit focare de revolta, sute de ca­la­tori fiind uitati de companii si lasati sa zaca intr-o asteptare fara orizont. Aceste zile au aratat cat de mizera­bil arata Aeroportul Baneasa, proaspat re­novat, adica spoit. Date despre orarele de zbor pe internet sunt "in constructie", iar telefoanele pentru informatii raman mute. La intrecere cu idolul Basescu, primarul Adriean Videanu s-a urcat si el pe un munte de penibil. Auzindu-l cum prezenta la televiziuni, prin telefon, lupta cu nametii, ma gandeam cum dracu' de l-a prins o calamitate in Bucuresti, ala­turi de cetateni. M-am linistit, el transmitea de prin Austria, ju­cand co­me­dia minciunii te­le­portate. Vrea sa iasa din... za­pa­da, prezentand chiar acum oferta de gaz­duire a unui meci pentru ti­tlul mondial la box, ca sa schimbe subiectul. Daca s-ar urca el in ring sa incaseze cate o multumire de la bucuresteni, merita sa vedem spectacolul. Daca nu, tot il prindem pe la vreun colt sa-i punem patura in cap, ca in armata la corectional! Sanatate - sa-ti iei casca de asfalt!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.