Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reunesc peste o saptamana intr-o sedinta prezidata de seful statului, Traian Basescu, in cadrul careia va fi prezentat raportul privind activitatea acestui for in anul precedent si vor fi alesi p
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reunesc peste o saptamana intr-o sedinta prezidata de seful statului, Traian Basescu, in cadrul careia va fi prezentat raportul privind activitatea acestui for in anul precedent si vor fi alesi presedintele si vicepresedintele Consiliului.
Potrivit Legii 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este condus de un presedinte si de un vicepresedinte, care fac parte din sectii diferite (judecatori si procurori), pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reinnoit.
Cei 17 membri ai CSM isi vor alege saptamana viitoare noul presedinte si vicepresedinte, in locul judecatorului Anton Pandrea si al procurorului Dan Chiujdea, ale caror mandate expira pe 11 ianuarie. Şedinta se va desfasura la sediul CSM si este prezidata de Traian Basescu, in virtutea prerogativelor constitutionale.
Daca din partea procurorilor este asteptata candidatura Gratianei Isac - intrucat Liviu Dascalescu, Cristian Deliorga si Dan Chiujdea au detinut cate un mandat, iar Bogdan Licu a anuntat public faptul ca nu va candida -, in ceea ce ii priveste pe judecatori, pe lista ar fi Angela Harastasanu, Alexandrina Radulescu si Virgil Andreies.
CSM a suferit anul trecut o serie de lovituri de imagine, deciziile sale de multe ori fiind percepute ca avand un substrat politic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.