Compania de brokeraj KBC Securities s-a situat anul trecut pe primul loc in topul firmelor de intermediere la BVB, fiind urmata de Raiffeisen Capital & Investment, intermediarul ofertei publice initiale a Transgaz Medias, informeaza Mediafax.
Compania de brokeraj KBC Securities s-a situat anul trecut pe primul loc in topul firmelor de intermediere la BVB, fiind urmata de Raiffeisen Capital & Investment, intermediarul ofertei publice initiale a Transgaz Medias, informeaza Mediafax.
KBC Securities a intermediat, in anul 2007, tranzactii totale de 4,3 miliarde de lei (circa 1,29 miliarde euro), reprezentand 11,39% din valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni, obligatiuni si drepturi derulate la BVB si piata Rasdaq, iar rulajul pentru luna decembrie, de 388,4 milioane lei, circa 10,42% din piata, conform datelor publicate de BVB. Compania de brokeraj a ocupat prima pozitie timp de cinci luni consecutiv. KBC a participat la o serie de tranzactii mari din 2007, una dintre cele mai importante fiind preluarea Asirom de catre Vienna Insurance Group. Firma de brokeraj a fost intermediar si la oferta publica obligatorie lansata de VIG dupa preluarea pachetului majoritar la Asirom, valoarea ofertei depasind 80 de milioane lei (22,46 milioane euro).Raiffeisen Capital & Investment a intermediat tranzactii de 3,07 miliarde de leiRaiffeisen Capital & Investment s-a mentinut pe pozitia secunda in topul anual al brokerilor si a intermediat tranzactii anuale in valoare de 3,07 miliarde de lei, acoperind 8,13% din rulajul total. Firma a inregistrat un avans semnificativ in topul brokerilor pentru luna decembrie, ocupand prima pozitie, dupa ce in luna noiembrie se plasa pe locul 4. Valoarea schimburilor pentru luna decembrie s-a ridicat la 627,6 milioane lei, din care suma de 225,9 milioane lei s-a datorat intermedierii ofertei Transgaz. Compania CA IB Securities se afla pe pozitia a treia, realizand schimburi de circa 3 miliarde lei in 2007 si de 2,69 miliarde lei pentru intervalul ianuarie - noiembrie 2007. Operatiunile derulate de companie au detinut o pondere de 7,94% din rulajul total de pe cele doua piete. In portofoliul CAIB Securities au figurat, de asemenea, tranzactii importante, cea mai mare fiind intermedierea transferului unui pachet de 93,2% din actiunile producatorului de ciocolata Kandia Excelent catre Grupul Cadbury Schweppes, valoarea operatiunii fiind de 326,4 milioane de lei (99,5 milioane de euro). Detinatorul locului patru este divizia de brokeraj a ING Bank Romania, care a coborat trei pozitii fata de clasamentul din 2006, cu transferuri de 2,9 miliarde lei, detinand o cota de piata de 7,69%. La nivelul lunii decembrie compania s-a clasat tot pe pozitia a patra, cu schimburi de 216,4 milioane lei. Urmatoarea pozitie a revenit SSIF Broker, atat la nivelul anului cat si pentru luna decembrie, cu tranzactii de 2,9 miliarde lei si, respectiv 150,38 milioane lei.
BT Securities si EFG Eurobank Securities se situeaza pe locurile sase si sapte, cu volume de 1,9 miliarde lei, respectiv 1,4 miliarde lei.
Ultimele trei pozitii in topul din 2007 al primelor 10 societati de intermediere sunt ocupate de firmele IFB Finwest, cu schimburi de 1,4 miliarde lei, Carpatica Invest, cu 1,3 miliarde lei si ABN Amro Securities Romania, cu tranzactii de 1,29 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin