Principalul candidat pentru preluarea marcilor premium britanice este grupul indian low-cost Tata Motors.

Cele doua branduri premium, Jaguar si Land Rover, care apartin grupului american Ford, vor avea in curind un nou proprietar. Compania indiana Tata Motors este principalul candidat la preluarea acestor marci, au anuntat ieri oficialii grupului american, citati de Reuters. „Compania Ford este hotarita sa negocieze in detaliu cu Tata Motors posibila vinzare a brandurilor Jaguar si Land Rover", a declarat Lewis Booth, vicepresedintele Ford pentru Europa. Booth a adaugat ca nu a fost luata inca o decizie finala si ca in saptaminile urmatoare vor avea loc mai multe intilniri. Reprezentantii Tata Motors, cel mai mare producator indian de autovehicule, au declarat ca sint multumiti de progresul discutiilor cu Ford.

„Am avut discutii fructuoase cu Ford privind posibila preluare a Jaguar si Land Rover si vom intra intr-o perioada de negocieri detaliate. Speram sa ajungem la un acord in urmatoarele saptamini, cu toate ca discutiile sint complexe si mai sint multe de facut", a declarat un purtator de cuvint al companiei indiene.

In luna noiembrie a anului trecut, Tata Motors, Mahindra&Mahindra si fondul de investitii One Equity Partners au fost singurele companii ramase in cursa de preluare a celor doua branduri de lux. Tata Motors a fost considerata de mult timp drept canditatul favorit la preluarea Jaguar si Land Rover. Compania este vazuta de Ford drept un cumparator care va face investitii pe termen lung si este preferata si de sindicatele din Marea Britanie, intrucit are experienta in sectorul de productie. Tata Motors va plati peste doua miliarde de dolari pentru preluarea celor doua branduri.