Compania portugheza Mota Engil va participa, alaturi de alte companii, la licitatia pentru concesionarea autostrazii Ploiesti-Brasov, a carei constructie este evaluata la 1,5 miliarde euro, potrivit publicatiei Diario Economico, citata de Mediafax.
Compania portugheza Mota Engil va participa, alaturi de alte companii, la licitatia pentru concesionarea autostrazii Ploiesti-Brasov, a carei constructie este evaluata la 1,5 miliarde euro, potrivit publicatiei Diario Economico, citata de Mediafax.
Grupul a infiintat o companie mixta cu firma Brisa, urmand sa conduca un consortiu care va depune, in primul trimestru al anului, o oferta pentru concesionarea a 108 kilometri de autostrada.
Concesiunea, primul proiect de acest tip al Mota Engil intr-o tara din Europa de Est, va avea o durata de 30 de ani.
Mota Engil va avea o participatie de 30% la consortiul din care vor mai face parte, pe langa Brisa, companiile Soares da Costa, cu 17,3%, MSF, cu 16,7 %, MonteAdriano, cu 6%, si Amandio de Carvalho, Rosas Construtores si Gabriel Couto, cu 3,3% fiecare.
"Este prima concesiune pe care o vizam in Romania si in Europa de Est, dar nu va fi un caz izolat, ci face parte dintr-o strategie mai ampla", a declarat directorul general al Soares da Costa, Pedro Goncalves.Mota Engil vrea sa concesioneze aproape 400 de km de autostrada in Europa de EstPortughezii vor participa in perioada urmatoare, in Europa de Est, la licitatii pentru patru concesiuni de autostrazi, in valoare de circa 6,3 miliarde de euro, cu o lungime totala de 398 kilometri, potrivit presedintelui diviziei de constructii a grupului, Arnaldo Figueiredo. Din total, valoarea cumulata a lucrarilor din Romania, Ungaria si Slovacia se ridica la circa 4,3 miliarde de euro, a relatat publicatia.
In plus, Mota Engil se afla pe lista scurta a ofertantilor pentru un proiect similar in Polonia, in valoare de aproximativ doua miliarde de euro.
In Romania, grupul Mota Engil este prezent si prin intermediul diviziei de energie Martifer. Divizia are activitati pe piata de biocombustibili, cu o fabrica de carburant biodiesel la Lehliu, precum si in constructii, investitii imobiliare si producerea de energie din surse regenerabile. Compania este interesata, totodata, sa investeasca in Romania in domeniul serviciilor de apa si mediu.
Mota Engil este unul dintre cele mai mari conglomerate de pe piata portugheza, incluzand 90 de companii din domenii precum constructii, energie, servicii si transporturi. Brisa Auto-Estradas de Portugal, infiintata in 1972, este cel mai mare operator portughez de autostrazi si unul dintre cei mai mari din Europa. Compania are in concesiune 11 autostrazi, cu o lungime de circa 1.050 de kilometri, care reprezinta principalele legaturi rutiere din Portugalia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin