Pentru a veni in sprijinul fumatorilor, patronul unui restaurant din München a hotarat sa instaleze  gondole in care clientii isi pot aprinde linistiti o tigara. Pe langa gondola pentru fumat, Pitt Grunitz a mai instalat una in
Pentru a veni in sprijinul fumatorilor, patronul unui restaurant din München a hotarat sa instaleze  gondole in care clientii isi pot aprinde linistiti o tigara. Pe langa gondola pentru fumat, Pitt Grunitz a mai instalat una in care se asculta muzica, alta cu povesti pentru copii si alta "intima" pentru cupluri.   TEHNOLOGIE:  Robosex  in 2050 Inteligenta artificiala se dezvol­ta pe zi ce trece. Tehnologia a atins un nivel atat de inalt, incat in viitor se va ajunge la sex cu roboti. In cartea "Sex cu roboti: Evolutia relatiei om-robot", David Levy spune hotarat ca prin 2050 robotii vor fi atat de perfecti, incat cu greu se vor putea deosebi de oameni. In plus, "cine nu si-ar dori sa aiba un partener de sex disponibil 24/7", a adaugat Levy. "Robosex" are si alte avantaje: nu face mofturi in privin­ta aspectului, contului in banca sau marcii masinii partenerului.   IPOTEZA: Cometele au ajutat la formarea atmosferei Caderea cometelor pe Pamant si Marte ar fi putut contribui la formarea atmosferei acestor planete, potrivit analizei prafului unu­ia dintre aceste corpuri ceresti, pre­zentata intr-un studiu publicat de o echipa de cercetatori francezi si ame­ricani, informeaza AFP. Stu­diul particulelor cometei Wild2/p descoperite pe Pamant la inceputul anului 2006 de misiunea "Stardust" a Agentiei spatiale ame­ri­ca­ne (NASA) are in vedere gazele ra­re continute de acestea. Potrivit acestor "prime analize ale gazelor rare ale cometelor reali­za­te vreodata in laborator", aceste ele­mente prezinta "similaritati cu cele re­mar­cate in materia organica a me­te­oritilor primitivi", spun spe­ci­a­lis­tii de la Centrul national de cer­ce­tari stiintifice (CNRS) din Franta.   JAPONIA: Alocatii pentru animale de casa O firma japoneza producatoare de medicamente pentru animale a inceput sa le plateasca angajatilor care au caini sau pisici o "alocatie familiala", incercand sa transmita mesajul ca animalele de companie sunt tovarasi de-o viata si nu simple accesorii, relateaza AP. Numarul animalelor de companie din Japonia a crescut spectaculos in contextul scaderii natalitatii, estimandu-se ca in prezent exista mai multi caini si pisici decat copii cu varsta sub 15 ani. Cu toate acestea, apreciaza reprezentantii Kyoritsu Seiyaku, circa 310.000 de caini si de pisici sunt eutanasiati anual. Compania ofera salariatilor care au caini si pisici "alocatii familiale" de 1.000 de yeni pe luna.   DE SARBATORI: Americanii, darnici cu animalele Din ce in ce mai multi americani ofera cadouri de Craciun si Anul Nou animalelor lor de companie. Potrivit unui studiu, 46% dintre proprietarii de caini si 42% dintre proprietarii de pisici le-au oferit prietenilor lor patrupezi ca­do­uri cu ocazia sarbatorilor de iar­na din acest an, informeaza Rom­pres. In total, in anul 2007, americanii au cheltuit circa 48 de mili­ar­de de dolari. In mod sur­prin­za­tor, aceasta cifra ar putea re­pre­zen­ta PIB-ul a 120 de tari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.