Anul 2007 s-a incheiat in glorie cu inca un pas major facut de banci pe ultima suta de metri. Normele care limitau operatiunile de refinantare in sensul posibilitatii refinantarii unui credit numai printr-unul din aceeasi categorie si nu altfel, au c
Anul 2007 s-a incheiat in glorie cu inca un pas major facut de banci pe ultima suta de metri. Normele care limitau operatiunile de refinantare in sensul posibilitatii refinantarii unui credit numai printr-unul din aceeasi categorie si nu altfel, au cazut. Astfel bancile pot raspunde cu o solutie viabila unei probleme actuale: cum pot aduna intr-un singur credit acordat in conditii mai bune doua credite mai vechi: unul ipotecar si unul de consum, ...aaa, chiar si un card de credit. Sau cateva carduri de credit, diverse conturi curente, un credit auto si unul de consum. Şi exemplele pot continua, exemple de imprumutati ce detin credite imprastiate prin toata piata bancara.Primii pasi...Primii pasi i-au facut in noiembrie Raiffeisen Bank si Alpha Bank, cu lansarea unor produse revolutionare de refinantare.
Desi toate celelalte banci ofera posibilitatea refinantarii ca optiuni ale produselor standard, in viitorul apropiat categoric vor dezvolta produse specializate, in conditiile in care pe site-urile oficiale ale unora dintre aceste banci deja sunt create sectiuni dedicate refinantarii. Mai multe informatii despre toate aceste produse de refinantare sunt usor de obtinut pe www.finZoom.ro prin alegerea tipului de credit si mai departe destinatia - refinantare. Astfel vor fi afisate intr-un tabel comparativ in ordinea DAE toate creditele de refinantare disponibile.
Raiffeisen Bank propune creditul de nevoi personale cu ipoteca Flexicredit Integral ce poate ingloba intr-unul singur, la nevoie atat un credit ipotecar, nevoi personale si de consum. Lansarea acestui produs este insotita de o promotie pentru dobanzile in CHF si RON. Pentru o refinantare in CHF banca propune o dobanda de 4,9%, iar pentru creditul in RON 6% fixa in primul an, pana la 31 decembrie 2007.
Comisioanele atasate acestui credit sunt: 30 EURO comision de evaluare, 0,15% administrare lunara la sold si 2,2% comision de procesare anual, aplicat tot la soldul creditului.
Garantia acceptata este ipoteca constituita in favoarea bancii asupra unuia sau mai multor imobile aflate in proprietatea ta sau a unor terti. Perioada de creditare poate ajunge la 40 de ani.
Poate fi obtinuta o suma de bani suplimentara, cu mentiunea ca pentru sume mai mari de 400.000 EURO banca solicita destinatia banilor. Raiffeisen ofera facilitatea platii automate a ratelor lunare din contul curent fara a fi nevoie de deplasarea la banca in fiecare luna.
Alpha Bank a lansat ALPHA ALL IN 1, credit de nevoi personale destinat refinantarii tuturor tipurilor de credite contractate anterior de la alte banci. Banca acorda in plus un card de credit AlphaCard Visa Credit cu disponibil maxim de 5.000 EURO sau echivalentul in RON. Mai mult, daca valoarea creditului de refinantare depaseste 5.000 de EURO, Alpha Bank incheie asigurare de viata gratuita clientului si acces gratuit la serviciul de Internet banking.
Sunt disponibile doua variante de refinantare cu aceleasi valori pentru dobanzile variabile: pentru RON 11,25%, EURO 10% si USD 9,25%. Indiferent de varianta aleasa veti plati taxa de inregistrare in Arhiva Electronica de 20 EURO si 10 EURO pentru analiza dosarului.
Astfel, creditele fara garantii imobiliare de pana la 10.000 de EURO, cu perioada maxima de 10 ani, implica plata comisionului de acordare de 6% aplicat up-front. Creditele cu ipoteca de peste 10.001 EURO, dar nu mai mult de 150.000 EURO, au o perioada de rambursare de 25 de ani si banca percepe o taxa de refinantare de 120 EURO.
In cazul in care decizi sa majorezi suma refinantata sau sa iti transferi la Alpha Bank si alte operatiuni (conturi curente, depozite, carduri sau alte instrumente financiare de la alte banci) vei beneficia de conditii speciale la acordarea creditului de refinantare, in functie de bonitate. Analistii www.FinZoom.ro va sfatuiec sa analizati cu atentie costurile implicate de noul credit comparativ cu cel existent, iar apoi sa luati decizia refinantarii. Alegerea monedei este o decizie foarte importanta care trebuie sa tina cont de situatia financiara individuala in conditiile in care bancile pot refinanta credite mai vechi in orice moneda.Noile avantaje ale refinantarii sunt evidente:imprumutatul va plati o singura rata lunara la o singura banca in loc sa plateasca mai multe rate la mai multe banci;plata unei rate lunare mai mici datorita conditiilor actuale mult mai avantajoase de refinantare;datorita scaderii datoriei lunare catre banca din totalul veniturilor lunare ale familiei, ofera posibilitatea obtinerii unor sume suplimentare;poate fi extinsa perioada creditului si astfel micsorata rata lunara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.