Consiliul Concurentei a aprobat, in data de 20 decembrie 2007, preluarea distribuitorului de medicamente PharmaFarm Cluj-Napoca de catre Armedica Trading, divizia pentru strategii de dezvoltare din Romania a Richter Gedeon, se arata intr-un comunicat al grupului ungar. citat de Mediafax.
Richter Gedeon a anuntat, in luna octombrie, ca a achizitionat 95,78% din actiunile PharmaFarm de la grupul german Celesio, pentru a-si consolida pozitia pe piata farmaceutica romaneasca.
Dupa finalizarea tranzactiei, Richter Gedeon va detine aproximativ 7% din piata romaneasca de distributie.
Pentru primele noua luni ale anului trecut, PharmaFarm a raportat pierderi in crestere cu 88%, la 9,54 milioane lei (circa trei milioane euro), comparativ cu perioada similara din 2006, si venituri de 115,27 milioane lei (35 milioane euro), mai mari cu 14,7%.
Gedeon Richter Romania este subsidiara celui mai mare producator farmaceutic ungar, Richter Gedeon.
Grupul ungar, care detinea in Romania pana in 2006 doar o divizie de productie, a inceput sa faca achizitii pe partea de retail si distributie, ajungand sa opereze peste 70 de farmacii si cinci firme de distributie, reunite mai apoi sub denumirea de Grupul Dita.
Gedeon Richter Romania este singura companie cu activitate farmaceutica integrata din cadrul grupului ungar.
In primele noua luni ale anului 2007, Gedeon Richter Romania a inregistrat vanzari de 104,4 milioane de dolari, incluzand rezultatele activitatii de productie si distributie, precum si importurile.