"Am fost informati de reprezentantii Mitropoliei Basarabiei ca toti preotii acestei structuri administrative bisericesti au fost controlati de autoritatile moldovene pentru a vedea daca documentele de sedere si de munca in aceasta tara sunt legale. I
"Am fost informati de reprezentantii Mitropoliei Basarabiei ca toti preotii acestei structuri administrative bisericesti au fost controlati de autoritatile moldovene pentru a vedea daca documentele de sedere si de munca in aceasta tara sunt legale. In cazul a doi dintre preotii ortodocsi s-a stabilit ca documentele de munca nu sunt in regula, motiv pentru care autoritatile au dispus expulzarea acestora", a adaugat preotul Constantin Stoica. Expulzarea celor doi preoti, legala din perspectiva autoritatilor moldovene, se suprapune peste disputele dintre BOR si Biserica Ordodoxa Rusa cauzate de reactivarea a trei episcopii romanesti pe teritoriul moldovenesc. Desi autoritatile moldovene recunosc legalitatea celor trei structuri bisericesti, Biserica Rusa apreciaza ca reactivarea acestora este "un act de agresiune", respectiv o incalcare a teritoriului canonic rusesc. Autoritatile Republicii Moldova au declansat o campanie de denigrare impotriva preotilor si conducerii Mitropoliei Basarabiei, subordonata canonic Patriarhiei Romaniei, considera Inalt Prea Sfintitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, care a fost retinut pe 26 decembrie, in vama Leuseni, in timp ce se intorcea de la Iasi. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.