Romania se numara printre tarile care asigura cea mai buna protectie a vietii private dintr-un grup de 47 de state. Acestea au fost luate in calcul pentru un studiu intocmit de organizatia Privacy International, cu sediul la Londra, relateaza The Gu
Romania se numara printre tarile care asigura cea mai buna protectie a vietii private dintr-un grup de 47 de state. Acestea au fost luate in calcul pentru un studiu intocmit de organizatia Privacy International, cu sediul la Londra, relateaza The Guardian in editia electronica de luni. Marea Britanie, tara cu cea mai ampla retea de camere de supraveghere din lume, are cele mai slabe performante la capitolul protejarii vietii private a cetatenilor, potrivit studiului. Regatul Unit este inclus la categoria "societatilor cu supraveghere endemica", alaturi de Rusia, Statele Unite, Singapore si China.

Raportul Privacy International (PI) conchide ca in 2007 s-a manifestat o tendinta din ce in ce mai accentuata in randul guvernelor de a strange date despre coordonatele geografice, de comunicare si financiare ale tuturor cetatenilor si rezidentilor. Aceasta tendinta, arata organizatia, duce la conculzia ca indiferent de statutul lor legal, toti cetatatenii fac obiectul unor suspiciuni. "Impactul cel mai neplacut s-a inregistrat in Statele Unite, dar si in randul stat elor UE, pe masura ce guvernele si-au consolidat supravegherea si activitatea de strangere a informatiilor in numele securitatii si al protejarii granitelor", afirma autorii studiului. Masurile de supraveghere initiate de Bruxelles au dus la un declin substantial al respectarii vietii private in UE, potrivit PI.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.