KOSOVO. Emisarul special al ONU, Martti Ahtisaari, estimeaza ca statutul provinciei Kosovo va fi decis in primul trimestru al anului 2008, indiferent de "cum va arata" acesta. Majoritatea albaneza din Kosovo ar putea declara independenta provinciei in pofida opozitiei autoritatilor de la Belgrad. Consiliul de Securitate nu a reusit sa ajunga la un acord asupra acestui subiect, fiind blocat de diferendul dintre tarile occidentale si cele musulmane, care sunt dispuse sa accepte independenta provinciei, si Rusia, care sustine Serbia.


DOVEZI. Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto urma sa predea unor oficiali americani un dosar referitor la modul in care regimul condus de Pervez Musharraf si serviciile de informatii pakistaneze intentionau sa fraudeze alegerile legislative programate pentru luna ianuarie, unde ea candida. Intalnirea cu demnitarii americani urma sa aiba loc joi, chiar in ziua asasinarii lui Bhutto.


UE, LA CASTEL. Castelul Brdo, fosta resedinta a maresalului Josip Broz Tito, este sediul presedintiei slovene a Uniunii Europene, ce va gazdui reuniuni europene pe perioada mandatului acesteia, care a inceput la 1 ianuarie. Proprietate a printului sarb Paul Karadjorjevici, castelul a fost confiscat de regimul comunist dupa al doilea razboi mondial, devenind resedinta favorita a lui Tito, presedintele Iugoslaviei intre 1944 si 1980.