Rezultatul examinarii medico-legale a Simonei Todean, presupusa victima a accidentului lui Ludovic Orban, este elementul esential al dosarului instrumentat de parchet. Daca rezulta ca fata a fost lovita cu un corp dur, iar numarul de zile de ingriji
Rezultatul examinarii medico-legale a Simonei Todean, presupusa victima a accidentului lui Ludovic Orban, este elementul esential al dosarului instrumentat de parchet. Daca rezulta ca fata a fost lovita cu un corp dur, iar numarul de zile de ingrijiri medicale este mai mare de zece, anchetatorii pot incepe urmarirea penala „in rem“ (in privinta faptelor) pentru accidentul cu victima si fals in declaratii, fara a mai avea nevoie de marturia partii vatamate, sustin surse din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Surse din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au precizat, in exclusivitate pentru ziarul „Gardianul“, ca rezultatul raportului medico-legal privind leziunile prezentate de Simona Todean, presupusa victima a accidentului in care a fost implicat, in urma cu doua saptamani, ministrul transporturilor, Ludovic Orban, va permite inceperea urmaririi penale „in rem“ in acest dosar, fara a mai fi nevoie de o declaratie de recunoastere a partii vatamate. Astfel, la mijlocul saptamanii trecute, Simona Marilena Todean (14 ani) a fost p rezentata, la cererea anchetatorilor, pentru examinare la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici“. Examinarea urmareste sa lamureasca imprejurarile prin care Simona a capatat leziunile cu care s-a prezentat, in duminica accidentului, la Camera de Garda a Spitalului Clinic „Grigore Alexandrescu“, unde medicii au consemnat cateva leziuni usoare la cot. Raportul de examinare medico-legala va stabili daca aceste leziuni au fost produse prin lovire de un corp dur, adica sta in picioare varianta sustinuta de catre parintii minorei potrivit careia a alunecat pe scari si a cazut, sau cu un corp dur, ceea ce da greutate ipotezei ca a fost implicata intr-un accident de circulatie.

Anchetatorii au mai precizat ca, in functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale, se va incepe sau nu urmarirea penala in acest dosar. Astfel, daca medicii legisti vor stabili ca Simona Todean s-a ales cu leziunile respective prin lovire de un corp dur si daca acest lucru inseamna ca victima are nevoie de mai mult de zece zile de ingrijiri medicale pentru a se reface, Parchetul va incepe urmarirea penala „in rem“ pentru savarsirea infractiunii de producere a unui accident cu victima si fals in declaratii. Deocamdata, rezultatele nu au fost inca finalizate de catre Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici“.
Uite poligraful,
nu e poligraful...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.