Numarul romanilor luati in evidenta Biroului de Credit a ajuns la 5 milioane de persoane in decembrie 2007, reprezentand aproape un sfert din populatia Romaniei. Explozia creditelor s-a inregistrat in ultimele 12 luni, pornind de la 1,8 milioane de
Numarul romanilor luati in evidenta Biroului de Credit a ajuns la 5 milioane de persoane in decembrie 2007, reprezentand aproape un sfert din populatia Romaniei. Explozia creditelor s-a inregistrat in ultimele 12 luni, pornind de la 1,8 milioane de persoane la sfarsitul lui 2006, a declarat directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure. “In prezent, baza de date a Biroului de Credit cuprinde, cu informatie pozitiva si negativa, aproximativ 5 milioane de persoane fizice, acestea detinand 8 milioane de conturi”, a spus Epure.

Clientii bancilor luati in evidenta Biroului de Credit sunt fie restantieri - cu sume de peste 10 lei - la plata creditelor, fie persoane care au contractat deja un imprumut la una dintre entitatile luate in evidenta de institutie. In primul caz, informatiile raportate de institutiile de credit (banci, societati de credit de consum sau de leasing, etc) sunt numite negative, in al doilea caz, acestea sunt denumite pozitive. “In prezent, in sistemul Biroului de Credit exista 38 de participanti, din care 2 8 de banci, care au, cumulat, o cota de piata de 98,4%, sapte societati de credit de consum, doua de leasing si una de asigurari. Dintre acestia, 27 de participanti raporteaza informatie pozitiva”, a explicat Epure.

Clientul va primi un scor de credit


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.