Omenirea a fost modelata de doua curente: cel progresist si cel retrograd. De la utopiile lui Platon incoace, progresistii au incercat construirea Templului lui Dumnezeu pe pamant, o lume mai buna, guvernata de Dreptate si Morala. Nici retrograzii n
Omenirea a fost modelata de doua curente: cel progresist si cel retrograd. De la utopiile lui Platon incoace, progresistii au incercat construirea Templului lui Dumnezeu pe pamant, o lume mai buna, guvernata de Dreptate si Morala. Nici retrograzii nu au stat degeaba, influentand umanitatea tenebros si nefast. Cruciadele Papei Urban al II-lea, inchizitia generata de Inocentiu al III-lea, nazismul lui Hitler, totalitarismul stalinist si chiar fundamentalismul proliferat de Ben Laden nu fac altceva decat sa se opuna unirii dintre uman si divin.

Politica devine, asadar, platforma prin care oamenii de stat construiesc sau distrug lumea, acceptand modelul hristic sau pactizand cu strategul iluziilor. Azi, planeta noastra inca este un vast teritoriu impartit intre bine si rau, intre progres si saracie, intre solidaritate si nepasare. Nici Romania nu putea face exceptie de la regula acestui joc, unde miza este uriasa: identitatea noastra ca semeni ai Luminii sau ca slujitori ai Raului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.