Obiectele pirotehnice pot fi folosite doar in zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie, se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei. Sub aceasta interdictie intra obiecte pirotehnice cum ar fi baterii de artificii, arteziana de artificii, jerbe cu scante
Obiectele pirotehnice pot fi folosite doar in zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie, se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei. Sub aceasta interdictie intra obiecte pirotehnice cum ar fi baterii de artificii, arteziana de artificii, jerbe cu scantei, jeturi luminoase, minicandele, rachete cu meteoriti, pocnitori mici si petarde de diferite tipuri. Comercializarea catre persoanele fizice si folosirea de catre acestea a pocnitorilor si petardelor de orice tip si a obiectelor artizanale de distractie se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Persoanele fizice care in aceasta perioada folosesc petardele, deranjand astfel linistea publica, pot fi sanctionate contraventional . In cazul in care, prin folosirea petardelor sunt ranite persoane ori se produc pagube materiale, la sesizarea partilor vatamate, vinovatii sunt cercetati si sanctionati conform legii, dupa gravitatea faptei. In cazul in care vinovatii sunt minori, cei care vor plati pentru lipsa de supraveghere a acestora vor fi parintii. Anii trecuti zeci de persoane au fost ranite, inregistrandu-se si doua decese din cauza petar delor. Jandarmii bucuresteni au mai precizat ca vor intensifica actiunile de interzicere spre vanzare a obiectelor artizanale pe baza de amestecuri pirotehnice in pietele din Capitala, precum si in alte zone.

Sute de petarde si pocnitori au fost confiscate in Timis
Politistii au confiscat sambata sute de artificii, pocnitori si petarde de la vanzatori ambulanti care le comercializau ilegal pe raza judetului Timis, unora dintre acestia agentii intocmindu-le si dosare de cercetare penala. Sute de obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice au fost confiscate de politisti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.