Producatorii de petrol din Golful Persic ar putea sa nu mai renunte la cursurile valutare fixate la dolar, dupa ce liderul Al Qaeda, Osama bin Laden, a criticat fixarea cursului ca fiind "injusta si arbitrara". Osama bin Laden le-a cerut sambata mus
Producatorii de petrol din Golful Persic ar putea sa nu mai renunte la cursurile valutare fixate la dolar, dupa ce liderul Al Qaeda, Osama bin Laden, a criticat fixarea cursului ca fiind "injusta si arbitrara". Osama bin Laden le-a cerut sambata musulmanilor, intr-o inregistrare video, sa sustina militantii, pentru a "proteja rezervele de petrol, bogatiile si banii care ne scapa printre degete din cauza unei fixari nedrepte si arbitrare la cursul dolarului". "Sustinerea mujahedinilor garanteaza toate aspectele sigurantei voastre", a mai spus bin Laden. Discursul lui bin Laden a avut insa efecte contrarii celor scontate. Arabia Saudita si alte patru state din Golf au insistat sa mentina cursul valutar fixat de cel al dolarului, care a atins luna trecuta valori minime record fata de euro si de cosul principalelor valute.

"Comentariile de acest fel vor intari angajamentul de a mentine fixarea cursului si va ingreuna o eventuala indepartare de dolar", a declarat seful departamentului regional de cercetare din cadrul Standard Chartered Bank, Marios Maratheftis".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.