O cursa charter Tarom care trebuia sa decoleze de pe aeroportul Henri Coanda cu destinatia Sharm el Sheikh a suferit un accident, astazi, in momentul decolarii. Pasagerii au fost evacuati prin proceduri de urgenta sI dusi cu autobuzele inapoi in cla
O cursa charter Tarom care trebuia sa decoleze de pe aeroportul Henri Coanda cu destinatia Sharm el Sheikh a suferit un accident, astazi, in momentul decolarii. Pasagerii au fost evacuati prin proceduri de urgenta sI dusi cu autobuzele inapoi in cladirea aeroportului. Se pare ca avionul ar fi lovit o masina aflata pe pista si in urma coliziunii aparatul s-a rasturnat pe o parte. Incidentul a avut loc la ora 11:30.

Directorul Tarom, Gheorghe Barla a declarat ca, din primele informatii pe care le detine, avionul care urma sa decoleze spre Sharm el Sheikh a lovit o masina uitata pe pista. "Primele informatii sunt ca avionul a fost aliniat la pozitia de decolare. Era o decolare in procedura de vizibilitate redusa, a primit aprobarea de decolare si, in procesul decolarii, a intrat in coliziune cu o masina despre care se stie ca a fost uitata pe pista. Cei de la turn probabil ca nu au stiut de prezenta masinii", a declarat Gheorghe Barla postului Realitatea TV. Barla a mai spus ca nu-si explica cum de se afla respectivul autovehicul pe pista in acel moment si ca nu intra in a tributiile lui administrarea serviciilor aeroportuare. "Este o intrebare pe care trebuie sa o puneti altora, nu mie, pentru ca nu ma ocup de serviciile aeroportuare. Eu ma ocup de compania Tarom si din punct de vedere al pozitiei pe care o ocup, pot sa va spun ca avionul a primit aprobarea de decolare, a executat manevrele corect si datorita profesionalismului echipajului s-a evitat producerea unei catastrofe. Avionul este la momentul de fata deteriorat, trenul principal din partea stanga este avariat, motorul stang de asemenea. Pasagerii au fost evacuati prin procedura specifica de evacuare, nu au sarit pe geam, au fost evacuati printr-o procedura profesionala", a adaugat Barla. Gheorghe Barla a promis ca pasagerii vor pleca in cel mai scurt timp cu un alt avion pus la dsipozitei de companie, dar ca mai dureaza pana cand vor putea fi recuperate bagajele si apoi etichetate.

“Practic, aeronava s-a prabusit”
"Decolam spre Sharmen Sheik. Pe pista de decolare avionul s-a prabusit practic. Am inteles ca a lovit o masina pe pista si acum ne urcam in autobuze sa ne deplasam inapoi in aeroport.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.