Fotbalul romanesc a devenit un punct de atractie pentru tot mai multi fotbalisti, datorita salariilor bune oferite de cluburile noastre.

Cresterea economica inregistrata de Romania se reflecta si in fotbalul autohton. Bugetele cluburilor
Fotbalul romanesc a devenit un punct de atractie pentru tot mai multi fotbalisti, datorita salariilor bune oferite de cluburile noastre.

Cresterea economica inregistrata de Romania se reflecta si in fotbalul autohton. Bugetele cluburilor sunt mai mari de la an la an, astfel ca salariile jucatorilor si banii cheltuiti pe transferuri bat record dupa record. Ca o dovada ca lucrurile se misca, drepturile de televizare pentru echipa nationala au fost cumparate de Antena 1 cu 2,7 milioane de euro. Contractul anterior era mult mai mic, de ordinul sutelor de mii de euro. O alta premiera pentru fotbalul romanesc este salariul oferit de CFR Cluj noii achizitii Mikael Dorsin. Fotbalistul suedez va primi un salariu de 500.000 de euro, dar castigurile sale pot depasi 1.200.000 de euro in 2008. Ianis Zicu a retrogradat, astfel, pe locul al doilea in topul celor mai mari salarii. Chiar daca nu a jucat in ultimele luni, Mirel Radoi ramane pe podium in aceasta ierarhie. Finul lui Gigi Becali castiga aproximativ 350.000 de euro pe sezon. Patronul formatiei CFR Cluj, Arpad Paszkany, a anuntat ca este dispus sa investeasca si 100.000.000 de euro in transferuri pentru a castiga aceasta editie de campionat si pentru a avea o prezenta consistenta in grupele Ligii Campionilor. Consiliul de Administratie al lui Dinamo a decis ca in aceasta iarna sa investeasca 4.000.000 de euro in primenirea lotului. Mai larg la punga, Gigi Becali si-a anuntat colaboratorii ca e dispus sa cheltuiasca 10.000.000 de euro pentru a putea sa prinda si anul viitor Champions League.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.