Colegiul CNSAS poate sa decida, prin vot, doar publicarea unui dosar si nu va mai da verdicte de colaborator cu Securitatea, se stipuleaza intr-o initiativa legislativa depusa joi, la Camera Deputatilor, de catre senatorul PSD Serban Nicolae. Cu alt
Colegiul CNSAS poate sa decida, prin vot, doar publicarea unui dosar si nu va mai da verdicte de colaborator cu Securitatea, se stipuleaza intr-o initiativa legislativa depusa joi, la Camera Deputatilor, de catre senatorul PSD Serban Nicolae. Cu alte cuvinte, potrivit propunerii lui Nicolae, CNSAS nu va mai emite decizii de colaborare sau necolaborare a Securitatii, iar rolul sau de instanta morala, cum a fost inchipuit initial, va fi inlocuit cu unul de administrare si publicare a documentelor fostei Securitati. Pe de alta parte, deciziile care in prezent au fost date de catre Colegiu si care se afla in diverse faze de contestare, inclusiv in instanta, vor fi anulate, cu exceptia cazului in care cel direct vizat doreste continuarea procesului, mai propune parlamentarul pesedist.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.