Asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, prima femeie prim-ministru intr-o tara musulmana, care se bucura de sprijinul SUA, a scufundat Pakistanul in violenta si haos. Benazir Bhutto a decedat joi in urma schijelor dintr-o bomba declansata de un
Asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, prima femeie prim-ministru intr-o tara musulmana, care se bucura de sprijinul SUA, a scufundat Pakistanul in violenta si haos. Benazir Bhutto a decedat joi in urma schijelor dintr-o bomba declansata de un atentator sinucigas. Potrivit oficialilor pakistanezi, in trupul neinsufletit al liderului opozitiei nu s-au gasit gloante. Dupa anuntul decesului lui Benazir Bhutto, revoltele care au izbucnit in Pakistan s-au soldat cu mai multe victime, intre care si un candidat al partidului aflat la putere, condus de presedintele Pervez Musharraf.

Sicriul lui Benazir Bhutto, depus ieri la mausoleul familiei, a fost insotit de sute de mii de oameni. Multimea care a participat la ceremonia funebra a scandat “Rusine asasinului Musharraf!”, “Rusine asasinului SUA!”. Responsabilii pentru asasinat nu au fost inca identificati. Printre suspecti se numara fanaticii religiosi talibani sau aflati in legatura cu Al-Qaida, armata pakistaneza sau opozantii politici ai fostului prim-ministru, presedintele Musharraf sau rivalul lui Bhutto, opozantul Nawaz Sharif. Militantii religiosi aflati in legatura cu A l-Qaida ar putea fi responsabili de moartea lui Bhutto, a informat un post de televiziune pakistanez, insa Ministerul de Interne de la Islamabad a dezmintit stirea privind revendicarea asasinatului de catre o grupare afiliata lui Ben-Laden.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.