Liderii a patru mari confederatii sindicale - Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa", Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania - au fost p
Liderii a patru mari confederatii sindicale - Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa", Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania - au fost primiti la Cotroceni de catre presedinte cerandu-i acestuia sa nu promulge Legea bugetului pe motiv ca nu include amendamentele propuse de sindicalisti. Basescu le-a promis acestora ca va incerca sa medieze o intrevedere cu reprezentantii Guvernului astfel incat sa se ajunga la o solutie agreata de ambele parti. "Presedintele a promis ca va semnala problematica aceasta. Nu s-a pronuntat oficial asupra unei decizii in ceea ce priveste legea, pe care a primit-o abia ieri. Conform Constitutiei, presedintele are la dispozitie 20 de zile pentru a o analiza", a declarat presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finele intalnirii. Aceasta a survenit la o saptamana dupa ce confederatiile sindicale i-au trimis lui Basescu o scrisoare in care solicita retrimirea la Parlament a bugetului pe 2008 pe motiv ca proiectia bugetara pe anul viitor promoveaza o politica antisociala ce va avea impact pe termen mediu si lung. "In ciuda faptului ca a fost anuntata o reducere a poverii fiscale suportate de forta de munca din Romania, proiectul de buget va genera o accentuare a fiscalitatii pe veniturile salariale. Orice efect benefic ar fi putut avea reducerea infima a contributiilor sociale suportate de angajati, a fost anulat din start de modificarea bazei de calcul pentru contributiile de asigurari sociale si somaj", afirma Hossu. Daca apelul la presedinte nu va avea efectul scontat, liderii sindicali au amenintat ca vor initia o campanie prin care le va cere membrilor de sindicat sa nu voteze la urmatoarele alegeri partidele care au initiat sau votat bugetul. (A. ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.